szakal80 Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 witam brat kupil e46 2000r w momencie kupna swiecila sie poduszka na desce,komp powiedzial uszkodzony czujnik maty fotela(nie wiem ktorego)dzis zgasla w czasie jazdy,potem zaczela "puszczac oczko".Ktos moze wie gdzie szukac przyczyny?Drugie pytanie jest takie motor 2.0 na podwujnym vanosie i teraz czy ten silnik posiada wiskoze czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Mama jeżdzi E46 w kombi 2005 rok.ma ten sam problem.Autko było u Krzyska w Jetronicu bo to znajomy ojca.usuneli kilka błedów ale czasami tak jak mówisz puszcza oczko.powiedzieli zeby sie tym nie przejmowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wirci Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 witam brat kupil e46 2000r w momencie kupna swiecila sie poduszka na desce,komp powiedzial uszkodzony czujnik maty fotela(nie wiem ktorego)dzis zgasla w czasie jazdy,potem zaczela "puszczac oczko".Ktos moze wie gdzie szukac przyczyny?Drugie pytanie jest takie motor 2.0 na podwujnym vanosie i teraz czy ten silnik posiada wiskoze czy nie? siema ziomek.powiem ci tak mialem ten sam problem i go rozwiazalem.nic nie kombinuj tylko jak chcesz miec to z glowy to jedz do machanika i sprawdz ktora to mata. a jak juz sie dowiesz co i jak wtedy musisz kupic fotel najlepiej ze szrotu chodzi o to ze by mial taka sama tapicerke bo bedziesz musial wymatawac z niego samo siedzisko bez oparcia i je przelozyc. bo samej maty nie da rady jest ona wszyta w gabke.i oczywiscie wykasowac blad. to tyle!!! pozdrawiam .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Wow! To wy macie maty w obu siedzeniach? Nieźle! Założę się, że zawsze uszkodzona jest mata w fotelu pasażera... A odpowiedź na tą zagadkę jest dość prosta: Nie ma maty w siedzeniu kierowcy! Nie ma jej tam, bo jest nie potrzebna. Zazwyczaj tak bywa, że gdy samochód przemieszcza się z pkt A do pkt B z włączonym silnikiem to za kierownicą siedzi kierowca. Więc w czasie kolizji jego poduszki na pewno wystrzelą. Dodatkowo, gdy na siedzeniu pasażera znajduje się jakaś osoba (lub inny ciężar) wystrzelą też pozostałe poduszki. I właśnie ta mata jest po to tam zamontowana. witam brat kupil e46 2000r w momencie kupna swiecila sie poduszka na desce,komp powiedzial uszkodzony czujnik maty fotela(nie wiem ktorego)dzis zgasla w czasie jazdy,potem zaczela "puszczac oczko".Ktos moze wie gdzie szukac przyczyny? Trzeba zacząć od sprawdzenia czy kość pod siedzeniem pasażera nie jest zaśniedziała, jeśli tak usunąć tlenek i skasować błędy. Jeśli natomiast jest to wina maty to mam jedną z tego, co wiem sprawną. Napisz na PW to się zgadamy i podjedziesz z bratem podepniemy ją i wszystko będzie jasne czy to wina maty czy nie. Drugie pytanie jest takie motor 2.0 na podwujnym vanosie i teraz czy ten silnik posiada wiskoze czy nie? Zależy, jaki to silnik... Jeśli jest to M54B22 (170KM 2,2l pojemności) to nigdy nie widziałem w e46 wiskozy, jeśli M52TU (150KM 2,0l) to powinien mieć wiskozę, ale widziałem już parę razy, że nie było. Może to po jakimś dzwonie przeróbka była, ale tego na 100% nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 mam jedną z tego, co wiem sprawną. To trzymaj ją dla mnie bo wczoraj zaświeciła mi się kontrolka poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Forest nie wymieniaj maty bo to za duzo roboty a i tak się zepsuje, niech Ci Majewski zrobi za 40zl chyba ze nie chhe mu sie co podejrzewam to kup na allegro kostke bez lutowania za 50zl wepnij a poduszka zawsze wystrzeli ;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Kevin, wcale nie ma dużo roboty. Wymieniałem już ramy siedzeń w 3 beemkach i zajmuje mi to około godziny na siedzenie. Jeśli chodzi o kostke to rzeczywiście znacznie szybsza sprawa tylko czy wtedy pogrzewanie fotela lub regulacja podparcia odcinka lędzwiowego będzie działała? Sprawdzałeś to w fotelach sterowanych mechanicznie czy elektrycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Rozumiem, montowane było w fotelach bez elektryki bo 92% e46 takie mają.. ale w takich po regulacjach odcinka lędźwiowego montowane i dalej działa elektryczna regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brzoza Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ja również miałem ten problem i byłem u Krzyśka Majewskiego, który wrzucił kostke, skasował błąd i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 byłem u Krzyśka Majewskiego no to kawałek przejechałeśsię , chyba ,że przy okazji... u mnie też poduchy świecą i mam to gdzieś , a wiem że są wszystkie , bo kiedyś kasowałem błędy , tylko ,że u mnie jestr coś z napinaczem pasa pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brzoza Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Byłem też w odwiedzinach u Foresta:) ale robiłem jeszcze diagnostyke silnika bo chciałem sprawdzić czy nie ma błędów i wymiana klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 no to kawałek przejechałeśsię , chyba ,że przy okazji... u mnie też poduchy świecą i mam to gdzieś , a wiem że są wszystkie , bo kiedyś kasowałem błędy , tylko ,że u mnie jestr coś z napinaczem pasa pasażera Nie możesz mieć tego gdzies! Zmobilizuj się i zrób porządek z tym a sam będziesz szczęśliwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Kurna , ale mnie Kevin zmobilizowałeś , chyba się zbiorę do Krzycha :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Sprawdz pod fotelem czy wtyczka sie trzyma. Ja w swojej kiedys przesuwalem fotel i wtyczka sie wypiela, wpialem, podjechalem do kumpla na kompa i po problemie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Miałem ten kłopot u siebie (i w innym aucie) Okazało się że poluzowała się wtyczka od napinacza pod fotelem podczas sprzatania czy też przesunięcia fotela w skrajnie dalekie położenie. Tak na przyszłość - proponuję zacząć poszukiwania w tym obszarze CZECHU - dokładnie - tyle że bez kompa poszło na odpiętej baterii wystarczyło wyciągnąć i włożyć wtyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek8 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Też mam ten problem, ale widzę, że dużo osób sobie z tym poradziło. Poradzę sobie i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi