FRYCIU Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Witam kolegów. Mam pytanie, a mianowicie mam strzelone koło dwu-masowe ma juz luzy. Chcę zmienić je na jedno-masowe, dużo jest z tym roboty czy wystarczy tylko pozamieniać i będzie wszystko git ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 W M50 raczej nie było problemu z tym , jedynie jak przekładasz na jednomasówke to musisz wymienic tarcze sprzegła na taką ktora jest amortyzowana przez spreżyny (przy dwumasie masz samą tarcze bez spręzyn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 No to git trzeba szukać jednomasy. Będzie trochu autko żwawsze, hehe odchudzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 A jakie masz objawy tej padajacej dwumasy ? To raczej rzadko klęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 jak jade do tyłu, zatrzymam się i chcę ruszyć lekko stuknie, przy delikatnym ruszaniu szarpie ma luz na około 1cm i nie wraca na swoje miejsce jak się je naciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam zmieniłem dziś koło na jednomase, auto wkręca się ciut szybciej na obroty, Tylko mam pewien problem jak wcisnę sprzęgło do oporu coś stuka tak jakby docisk dochodził do tarczy, nie wiem czy czasami nie muszę skrócić wysprzęglika??? Miał juz ktoś taki mały problemik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam wyciągnąłem dziś, te widełki które są w skrzyni i trzymają łożysko oporowe ocierają o docisk. Skracałem wysprzęglik i nic nie pomogło albo obciera albo biegi nie wchodzą. I teraz mam pytanie: czy występują dwa rodzaje łożyska oporowego ?? Bo tak na chłopski rozum jak by było wyższe to nic by nie haczyło, czy występują dwie różne wajchy od łożyska oporowego ( mam na myśli do koła dwu masowego i jedno masowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi