marian__ Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 witam Nie jestem obeznany dobrze w mechanice auto wiec pisze tu moze ktos mi pomoze... Wiec moj problem polega na tym iz gdy przyspieszam slchac z tylu stuki a dokladnie z lewej strony, znajomy mowi ze moga byc to przeguby a wy jak sadzicie?? prosze o pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 przeguby to raczej nie chyba ze sa nie dokrecone. może most sie kończy?? wyje Ci z tyłu jak szybciej jedziesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Ja raczej stawiam na podpore wału , zrób eksperyment , przy 50kmh wrzuc 5 biegu i zacznij przyzpieszac wtedy bedzie duze obciazenie układu przeniesnia napedu i bedzie słychac najlepiej w ktorym miejscu stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 no właśnie o tym pomyslałem właśnie. U mnie tak było jak poszła podpora jak dałes 5 przy 50 i podłoga to hałas straszny był... potem most sie wyrwał ładnie z mocowań i spadł na ziemie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian__ Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 hmm powiem tak czasem stuka czaem nie zalezy jak by to powiedziec zalezy chwial jest cisza a pozniej znow... a najlepsze to ze sciagnelem kolo zalozylem i przez miesiac byla cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 To może za słabo dokręciłes:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian__ Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 jasne kluczem pneumatycznym...?? slabo chyba nie mozliwe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 kolego mi jak dokrecili kluczem pnematycznym kolo to po 3-5 kilometrach chcialem je zgubic dobrze ze muzyka cicho grala ,rozne rzeczy sie zdazaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 JA raz koło swiebodzkiego dojechałem na parking na jednej srubie a koło lezało juz prawie na ziemi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Pneumatem sie nie dokreca srub Pneumatem to mozna wkrecic srube ale i tak pozniej trzeba dociagnac kluczem przynajmniej tak w kazdym normalnym warsztacie sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) poważne warsztaty mają specjalne klucze dynamometryczne do pistoletów pneumatycznych, tylko podstawa to dobry "pneumat" i ma się pewność , że nie będzie ani za mocno ani za lekko... tak to wygląda: Edytowane 12 Marca 2010 przez tazunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Miałem tak kiedyś w swojej e30 rozebrałem tzn wyjąłem półosie z mostu wymieniłem "zabezpieczenia" i było git stukanie znikło Ale faktycznie podpora mogła się już zużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi