machu221 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 witam mam pytanie czy polerka mechaniczna auta dałaby radę , chodzi mi oto że w moim aucie drzwi pasażera mają inny odcień niby czerwony a inny i czy polerka mechaniczna na całym aucie zniwelowałaby tą różnicę pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 na chlopski rozum... polerka nie zmieni odcienia tylko nablyszczy, lekko wygladzi lakier, zostaje tylko lakierowanie, ktos po prostu zle dobral odcien przy malowaniu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machu221 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 no łudziłem się że może będzie inaczej że te drzwi to taki sam lakier ale bardziej świeży chodziło mi oto że to jednak nie różnica odcieni a różnica w czasie kiedy te drzwi zostały pomalowane mylę się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Najlepiej byłoby wstawic fotkę,ale pomyśl logicznie: polerka nie zmieni odcienia koloru,z tego co piszesz został źle dobrany pod malowanie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jakie to autko? Jeśli jest pryśnięte akrylem to polerka znacznie zmienia kolor, tzn.stary lakier blaknie, czerwony potrafi zmienić się w różowy po kilku latach stania na słońcu. Jeśli jest to lakier dwuwarstwowy, czyli baza pokryta klarem to niestety poza połyskiem nic nie zmieni. Obecnie stosuje się raczej dwuwarstwowe lakiery, ale skoro drzwi były lakierowane to możliwe, że akrylem. Napisz jakie to autko, z którego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi