patryk konin Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam kupiłem E30 z Oc do 07,10,2010 i dzisiaj rozmawiając z listonoszem który zajmuje się ubezpieczeniami ( MTU ) dzowiedziałem się że to nie takie łatwe że trzeba mieć jakąś notatke którą wypisuje szprzedający że sprzedaje auto wraz z OC Mi sie wydawało że OC przechodzi z autem i bez niczego idzie się do agenta który przepisuje tylko umowe na moje dane (nie przerejestrowałem auta więc w dowodzie są dane poprzedniego właściciela) Co potrzebuje do przepisania umowy na siebie i jak to wszystko wygląda Z góry dzięuję za odp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 robisz aneks i po klopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 a mógł byś mi dokłądnie opisać co to za aneks bo ja będe musiał to potem przetłumaczyć mojemu listonoszowi ( nie bardzo chłopak wie o co chodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 jaki aneks idziesz z umową do ubezpieczyciela i przelicza Ci składke na Twoje zniżki, to Twoja sprawa / lub zależy jak dogadałeś z poprzednim właścicielem, bo jeżeli wypowiesz tą umowę OC które dostałes to poprzedni właściciel dostanie zwrot składki OC z której ty nie bedziesz korzystał, a jak chcesz jeździc na tym OC to i tak muszą Ci je ponownie przeliczyć, wtedy możesz tylko dopłacić różniće lub zwrócą Ci różnicę pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 aha, zależy jeszcze jak płacił poprzedni właściciel, bo w MTU można kwartalnie (4 raty) I - 01.2010, II - 04.2010, III - 07.2010, IV- 10.2010 to wtedy i tak zrobią wyrównanie I raty , a pozostałe będziesz musiał sam zapłacić, chyba że zapłacił całość lub pół roku conajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 na umowie to on ci moze zaznaczyc ze sprzedaje auto bez OC gdy tego niezrobi wszystko przechodzi, lecisz z umowa do ubezpieczyciela i on ci wszystko obliczy i powie co i jak no stress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 BMW jest ubezpieczone w TUW chce kożystać z tego OC gdyz jest do Października czy w takim wypadku musze iść do TUW i tam przepisywać OC na siebie czy moge przepisać OC z TUW na MTU na ich warunkach i nadal mieć do października czy jeżeli chce kożystać ze starego OC to musze tylko i wyłącznie w TUW?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 czy chcesz zosawic czy nie przeliczą Ci od początku jak chcesz zostawić w TUW idziesz tam z umową do 30 dni od dnia zakupu (data na umowie) i przeliczają Ci wg. Twoich zniżek wtedy dpłacasz lub zwracają ci różnicę między polisą na Ciebie a starą polisą poprzedniego włąściciela jeżeli chcesz przenieść do MTU, wysyłasz do TUW kopie umowy(lub idziesz z umową) oraz idziesz do MTU z umową i dowodem rejestracyjnym żeby wykupić nową polisę, wtedy z TUW zwracają poprzedniemu właścielowi nadpłate za pozostały czas zawartej wcześniej umowy OC w skrócie masz 30 dni żeby i tak powidomić TUW że jesteś nowym właścicielem i od Ciebie zalęży czy zostajwesz w TUW czy idziesz do innego Towarzystwa Ubezp. najlepiej poprzeliczaj w różnych firmach i idź tam gdzie najtaniej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 aha czyli najtaniej wyjdzie jeżeli odwiedze TUW i będe na starej umowie a tylko zmienią mi dane i przeliczą zniżki a gdy skończy się OC w TUW przejde do MTU Listonosz mnie wprowadził w błąd dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 zadzwon do avivy, pzu, MTU niech Ci wylicza to nic nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 dzwoniłem do MTU i mi powiedzieli że jeżeli chce kontynłować stare ubezpoieczenie to musze w TUW w innych TU bym musiał zakłądać nową polise czyli bym musiał opłacić całośc a tu jużmam do października więdz kożystniej będzie zostać narazie w TUW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 ale i tak musisz odwiedzić TUW a jestes pewien ze poprzedni właściciel opłacił polise do pazdziernika ? co z tego ze Ty trzymasz karteczke z polisą, jak u niego w szufladzie mogly zostac przelewy na kolejne raty skladki? dowiedz sie w TUW czy jest opłacona pełna składka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 aha jutro donich pojade dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) Byłem przed chwilą w TUW i tam pani mi powiedziała że składka jest opłacona do października ale ktoś wypowiedział polise.... I że po czasie może przyjsć mi do zapłaty składka tam gdzie auto jest ubezpieczone chyba że nie jest nigdzie ubezpieczone Gdzie mam się dowiedzieć czy auto jest w ogóle ubezpieczone ? Edytowane 12 Marca 2010 przez patryk konin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi