przemo_wrc Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Silniczek M30b35.Wcześniej wszystko chodziło super. no może czasem troszkę więcej obrotów miał na jałowym ale nigdy pow 1000rpm.wczoraj wracamy z młoda z imprezy autko zapala zimne i nagle ma 1200...myślę zimno to ssanie tak załapano.ale zejść z obrotów nie chciał.cały czas 1200 ale trzymał.zagrzał się troszkę i wskakuje na 1500rpm skacze cały czas na tych 1500...jak wrzucę jedynkę to jedzie sam do przodu i przy 1500 zaczyna skakać całe auto...może wina tempomatu bo się nim wczoraj długo bawiłem ale on tylko przecież ciągnie za linkę od przepustnicy.napinałem te linki i trzymają ok.przepustnica dobija do końca...Ktoś wie co może być przyczyna?? bo jeździ się na wielbłądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Heh,wiem co jest ale fachowo nie umiem opisac Wiec łopatologicznie postaram sie wyjasnic Przy kablach tak na wysokosci kopolki masz takie dwie wtyczki o prostokatnym ksztalcie.Pobaw sie nimi,tylko delikatnie. Mialem to samo i problem tkwil w uszkodzeniu jednej z nich(kabel popekal) Ja zalatwilem problem druciarsko ukladajac kabel za wtyczka w takiej pozycji aby silniczek pracowal jak trzeba i usztywnilem termokurczliwą izolacja tak aby ten kabel za wtyczka nie mial zadnej mozliwosci ruchu w czasie wstrzasow itp. Moze i rzezba ale dziala i moje problemy zniknely Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Dzieki wielkie!! dojde jeszcze troszke do siebie i polece na dół sprawdzic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Mam nadzieje ze to to i twoj problem okaze sie blachostka A jak nie to bedziemy myslec dalej,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 zapaliłem ruszałem wszystkim czym sie da.dalej to samo.wyciągnełem krokowca troszke przedmuchałem ustami.dalej to samo.... czekam na dalsze propozycje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 O dpinales te wtyczki?? Przyznam Ci sie szczerze ze w niskich obrotach zbyt wiele filozofii nie ma. Podjade dzis do znajomego mechaniora i jak cos madrego sie Ci dowiem to zaraz bede pisal... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Heh,ale zdanie zamotanie napisalem;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Stary, mam dokładnie to samo.. było miodzio a tu nagle 1200-1500 rpm.. Jutro zobaczę czy to jest to co Kaspri pisał ale i tak wyjmę krokowca i przeczyszczę dla św spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 ja Cię tylko pocieszę ,że jak miałem v8 w automacie. Zablokowała mi się przepustnica w położeniu podłoga i auto samo przyśpiesza pedał w podłogę. Za chwilę miałem 140 na blacie i chwilę mi zajęło wymyślenie co zrobić ,żeby się bezpiecznie zatrzymać i nie rozwalić przy tym skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 wrzuce fote-moze sie przyda M30..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Sorry za OT ale śliczniutki czyściutki silniczek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Silniczek jak nowy.Dzsiaj wszystko dokładnie sprawdzałem i stawiam na przepływke....na 99%.... może ktoś chce podjechać i użyczyć swojej na sprawdzenie?? Ciężko znaleźć w ogóle przepływke do 3.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 moge podjechac jak jest potrzeba,daj namiar jakis na siebie,ale wydaje mi sie ze przeplywka to to nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 To jak masz chwilke jutro to moge podjechac do Ciebie.pusc smsa gdzie mieszkasz i o której jestes dostepny. 663688382 pozdro i wielkie dzieki za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Kaspri masz mój nr to jak się będziecie widzieć to daj mi znać to też podjadę i zobaczę jak mój silniczek wypada ba tle innych A co do obrotów to dzisiaj byłem pogrzebać w aucie i po kolei.. 1. wymieniłem krokowy na taki bardzo bardzo baaaardzo długo czyszczony 2. kiedyś coś popaprałem przy śrubce od przepustnicy a dzisiaj ja wykręciłem i dałem jej swobodę zamknięcia efekty.. silniczek ma obroty ok 850rpm chodzi równo ale coś coś jeszcze chciałbym porobić żeby była igła! Przemo_wroc wyślę Ci na PW mój nr jakby co i będziemy mogli się spotkać i zobaczyć ocb... może coś masz z krokowcem, wyczyszczę mój drugi i też będę go mógł użyczyć w celu sprawdzenia poprawności działania Twojego pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Luzik,jak cos to sobie zrobimy mini spocik naprawczy ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Spocik naprawczy udany w 50%.odkrylismy że krokowiec padł ale autko dalej trzymało wysokie obroty ale nie 1500 a 1150 i juz nie skakało...potem Mordulec odkrył że kostka od sondy jest odłaczona... krokowca nie udało mi sie kupić ale jutro cos znajde i powinno byc ok... a jak nie to szukajcie mi jakiegoś czarodzieja:D Jeszcze raz dzieki chłopaki za pomoc!! W Gostyniu jakąś flaszke postawie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Przemo odezwij się do mnie masz mój nr na pw, ja jutro wyczyszczę mojego 2. krokowca i może on podpasuje... albo wyślij mi swój nr na PW to ja się odezwę do Ciebie jak uda mi się go ładnie wyczyścić.. pozdro Albo inaczej.. goń do auta po krokowc.. zalej go ropą (wyczytałem że dobrze czyści) i jutro zobacz czy będzie jakaś poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 u mnie w m20 problemem byl czujnik polozenia przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Spocik naprawczy udany w 50%.odkrylismy że krokowiec padł ale autko dalej trzymało wysokie obroty ale nie 1500 a 1150 i juz nie skakało...potem Mordulec odkrył że kostka od sondy jest odłaczona... krokowca nie udało mi sie kupić ale jutro cos znajde i powinno byc ok... a jak nie to szukajcie mi jakiegoś czarodzieja:D Jeszcze raz dzieki chłopaki za pomoc!! W Gostyniu jakąś flaszke postawie;) Sprawa deko dziwna z tą sondą nie wiadomo od kiedy ona była rozpięta W kazdym razie krokowiec do wymiany , na Kaspriego chodził normalnie i nie skakały obroty Mycie w nafcie raczej juz go nie uratuje bo lata luzno i watpie zeby zaczał pracowac normalnie Dziur w dolocie raczej nigdzie nie ma mimo ze guma kwalifikuje sie do wymiany Czujnik przepustnicy tez raczej bedzie wporzadku bo po rozpieciu kostki efektu brak jak pływał tak pływa Mysle ze to krokowiec w połaczeniu z tą sondą robił takie zamieszanie i powinno sie unormowac jak znajdziesz nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Mimo iz przezylismy dzis naprawcze kino,opcji podmian wykozystalismy chyba komplet wydaje mi sie ze poszlo niezle.Lambda dzieki Mordulcowi znowu podpieta,wszystkie czujniki sprawdzone i niby ok,przeplywka tez ,krokowy do wymiany. Potwierdzam i wierze ze wymiana silniczka Kr. powinna zalatwic problem. A jak nie to juz sie powtarzam ale na spokojnie dalej bedziemy myslec,kombinowac i podmieniac graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 wal do dreda on ma 2 krokowce. do m30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 WIem Mat:) Dzisiaj dalszy dzien walczenia:D musze jeszcze sprawe zawieszenia załatwic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Panowie... uuuuuu lipa uuuuu... Krokowiec Przema jest DOBRY! Dlaczego nie wpadliście na to żeby zamontować go do kaspriego? U mnie działa za***iście a moje 2 u niego nie.. NIE jest to wina krokowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Przepustnice tez rozbierałem i domyka sie idealnie.... Juz trace nerwy.... Kaspri do Ciebie sie dodzwonic... Dread jutro cos działamy z tym tematem? bo powiem ze juz jestem desperatem jeśli chodzi o te obroty:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi