Numark125 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Moje pytanie dotyczy seryjnego tweetera 87 mm w drzwiach. Czy ktoś próbował włożyć w to miejsce jakiś inny głośniczek o średnicy 87 mm i jak ewentualnie go zamocował?. Dodam ze otwór montażowy ma 80 mm maskownica ma 87 mm natomiast sam głośniczek niecałe 80 mm bez żadnych otworów montażowych (nigdzie nie mogę znaleźć głośnika o takim wymiarze, a tylko taki wejdzie do maskownicy). Przeszukałem prawie cały internet i wszystkie głośniki o tej średnicy maja uszy do montażu co wiąże się z tym, że śruby musiały by być chamsko wkręcone w tapicerkę co oczywiście odpada. Czekam na ewentualne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Witam ja bym usuną uszy do mocowania i wkleił głośnik w maskownice. Ale to tylko moja sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMER Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 i jak udalo sie? bo też o tym myslie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3er Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam ja bym usuną uszy do mocowania i wkleił głośnik w maskownice. Ale to tylko moja sugestia - dyskretnie to nie będzie - jak masz dobre tweetery (a one zazwyczaj najdroższe) to sugeruje kombinować tak żeby nie było ich widać. Największą robotę oczywiście zrobi montaż w słupku A - ale to już trochę rzeźby... Na elektrodzie jest dużo na temat montażu tweeterów w słupkach (nawet o E36 o ile dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi