patryk konin Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 A czy opłaty podatkowej w U.S. musi dokonać właściciel czy moge ja zapłacić ( nie ma mnie na umowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ubezpieczenie nie jest przypisane do tablic rejestracyjnych tylko do auta a numerem stwierdzającym "tożsamość" pojazdu jest numer VIN więc bez obaw dokladnie. ten przypadek tez przerabialem. najpierw zrobilem aneks na tablice RST i zrobili rekalkulacje, a po 3miesiacach przerejestrowalem auto na OKL, zglosilem to w ubezpieczalni, zrobili drugi aneks ale oczywiscie juz rekalkulacji nie bylo bo za pierwszym razem doplacalem (mam auto tylko na siebie, 0 znizek a nawet 30% zwyżek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 jak kogoś nie stać na 170 zł na zmiane tablic to niech sobie rower kupi zobaczymy co powiesz jak bedzie kolizja, jak sie będziesz tłumaczył widać taka nasza mentalność, kombinatorów nie brakuje, nie można normalnie, trzeba kombinować nie bardzo rozumiem takiego podejścia Miełem dwa wypadki z nie mojej winy,,,, z niczego sie nie musisz tłumaczyć.wystarczy ze przedstawisz umowę zakupu..odszkodowanie wyplacili bez zadnego pytania.nie chodzi o zaoszczędzienie 200zł tylko przepisy sa tak opisane ze nic Ci nie grozi za to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 30% zwyżek to ile płacisz OC...... a podatek moge zapłacić za ojca czy to musi być on osobiśćie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk konin Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Byłem dzisiaj tam gdzie kradną nasze pieniądze czyli w Urzędzie SKARBOWYM i pan z okienka wycenił Bunie na 2800 a ja takei oczy ;p mówie zrób pan tysiąc bo i tak mam tylko 20 zł przy sobie a on że tam nie nie nie a ja do niego że Bunia cała zardzewiała licznik 3 razy sie obkręcił gdzie 2800 a on to napisz 2500 widać taka nasza mentalność, kombinatorów nie brakuje, nie można normalnie, trzeba kombinować nie bardzo rozumiem takiego podejścia i do zapłaty 50 zł......... za co?? Za to że kupiłem sobie samochód musze zapłacić KAczyńskiemu i jak tu mamy nie kombinować z przerejestrowaniem i innymi rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) i do zapłaty 50 zł......... za co?? Za to że kupiłem sobie samochód musze zapłacić KAczyńskiemu i jak tu mamy nie kombinować z przerejestrowaniem i innymi rzeczami nie przekręcaj moich słów i to wyrwanych z kontekstu jak kogoś nie stać na 170 zł na zmiane tablic to niech sobie rower kupi zobaczymy co powiesz jak bedzie kolizja, jak sie będziesz tłumaczył widać taka nasza mentalność, kombinatorów nie brakuje, nie można normalnie, trzeba kombinować nie bardzo rozumiem takiego podejścia ja pisałem o zmianie tablic a nie o U.S.:evil: !!!!!!!!!!!!!! a to że nasze Pańswto jest jakie jest......... to idąc tym tropem: - nie płać podatków bo to złodziejstwo - nie płać zusu - nie kupuj paliwa - nie kupuj oleju i części do auta - nie kupuj alkoholu, papierosów itd bo komuś muszisz płacić dodatkową kasę, takie są przepisy a jak ci sie nie podoba to...........się wyprowadź do innego kraju, najlepiej na bezludą wyspę, tam nie ma podatków..... powtarzam jak Cię nie stać na auto to kup sobie rower !!!!! przepisy są ogólnie dostepnę, znane i kupując auto musisz się z nimi liczyć proponuję zamknąć temat bo już smutno się robi Edytowane 3 Marca 2010 przez Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi