przemo_wrc Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Autko smigało na 15stkch.idealnie nie ściagało ( no może minimalnie w prawo ) nie trzesła sie kierownica itp... założyłem swoje 17stki i wyrywa mi kierwonice w prawo.... co to jest?? frlgi jezdziły wcześniej w drugim aucie i wszystko ok!! może jak w wiekszość e34 wcinało pod kątem opony i ta poszła na przód ? pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Zamień koła z przodu na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Wjedź sobie na płytę do sprawdzania zbieżności i jeśli nie zaliczyłeś jakiejś mega dziury na drodze to ustaw zbieżność i powinno być dobrze. Jeśli wyrywa Tobie kiere z rąk to wydaje mi się że ze zbieżnością jest źle. Jak wyglądały te 15tki ktore ściągnąłeś?Ścięta jedna strona bieżnika?lub równomiernie zdarty bieżnik ale bardziej niż w drugiej oponie tej samej osi? Niby nie ma jakiejś wielkiej potrzeby zmiany geometri przy zmianie z 15tek na 17tki ale w 17 opony mają niski profil i mają twardy bok dlatego jakieś niedociągnięcia ze zbieżnością zaraz wychodzą bo taka opona żeby dostosować się do drogi pociąga kierownice. Bieżnik tych 17tek jak zakładałeś był ok? Co do większości e34 i cięcia bieżnika to jak patrze na swoją na parkingu i na inne auta to mam taki kąt pochylenia tylnych kół jak żadne inne auto a mimo to bieżnik na tych oponach jest nienaganny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 15stki były bardzo ok jak nowe... Jutro pojade do Jetronica i niech to zrobią bo juz mnie ręce bolą od trzymania kierownicy.taa 17stki były ok. jezdziłem na nich pół roku wiec nie było zadnego problemu z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Jak ręce bolą od kiery to ze zbieżnością juz nie źle a tragicznie. Załatw to szybko bo bieżnik z tych 17ek poleci momentalnie. Obstawiam zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 zmien kola z lewej strony na prawa i zobacz czy nie sciaga w druga strone, jesli bedzie scieagac to znaczy, ze opony masz do wymiany, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak w jednym kole jest wieksze cisnienie niz w drogim to tez bedzie sciagac, dopompuj i pewnie bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Cisnienie po 2.5 w każdym.opony sa do wywalenia bo sa krzywe a wczoraj jeszcze zanlkazł sie wielki obcy w mojej oponie:D tak z 4 CM srednicy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi