Tomaszeks_88 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam przepalily mi sie tam zarowki lub zarowka moze ktos z was wie jak sie do tego zabrac i jakie zarowki sa tam montowane... Niechcem nic na sile robic bo zimno i zaraz cos popeka a z wasza pomoca pewnie zrobie to bezinwazyjnie....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Podświetlenie nawiewów to chodzi Tobie o ten panel środkowy?-suwaki/pokrętła temp i dmuchawy? Jeśli tak to realoem pokazuje że jest tam żarówka (nr 27) 12V1,2W Montowana w taką płytkę bezbarwną oświetleniową. Niestety nie rozbierałem tego w e30. Tu masz wszystkie elementy tego panelu środkowego to może powoli uda się to rozłożyć. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1051&mospid=47249&btnr=64_0097&hg=64&fg=20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 wyciągasz pokrętła i suwaki i przyciski(awaryjne, grzanie szyby itp) wyciągasz radio i zegarek nad radiem są 2 śrubki tak jak widać na załączonym wyżej obrazku i 2 srubki od spodu nad popielniczką wtedy wyjdzie Ci cały panel ma to rozebrane w domu to później jeszcze sprawdzę jakby co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Hmmm z tego wynika ze tam jest tylko jedna zarowka.... i troche dziwne ze trzeba wyciagac to wszystko zeby wymienic zarowke..... Jesli mi sie jakas przepalila to ta nr27 bo wlasnie te pokretlo mam ciemne oraz ta strone panelu troche ciemniejsza reszta swieci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Wiec ogladalem dzisiaj ten panel i tam jest duzo wiecej zarowek niz jedna... i trzeba wyciagac caly panel zeby wymienic zarowki. Mialem lekko pekniety ten panel wiec kupilem nowy i zaloze odrazu nowy z nowymi zarowkami i bede sie cieszyl bursztynowym podswietleniem e30... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Pozdrawiam i dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 jedna żarówka wchodzi w płutke podświetlającą z prawej na dole a druga z lewej na pokrętłem temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek84 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 a u mnie czasami zanika podświetlenie nawiewu i suwaków jaka przyczyna?? aha zapomniałem dodać, że dzisiaj ja wracałem z pracy to wentylator w kabinie pomimo, ze był ustawiony na "2", "3" lub "4" załączył mi się dopiero po 20 km jak przejechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 regulację jasności podświetlenia masz na włączniku swiateł - obrotowo. Jeżeli Ci przygasają to coś gdzieś nie styka. Co do wentylatora to pewnie jest już zapieczony. Wyciągnij go przed zimą bo będziesz miał zaparowane wnętrze jak już spadnie temperatura poniżej zera. Kup drugi w b.dobrym stanie - tak żeby się leciutko kręcił. Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie. Jak potrzebujesz pomocy przy wymianie to pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 u mnie tez sie wentylator zawieszal dokladnie rok temu.... wyciagnelem liscie przeczyscilem nasmarowalem i od tamtego czasu ani razu nie zawiodl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi