Simon Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam mam E34 w którym kierunek powietrza zmienia się za pomocą suwaków i linek, przynajmniej tak mi się wydaje, jest wersja E34 gdzie to samo działa elektronicznie bez linek co trzeba wymienić żeby zlikwidować linki? :confused: Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 elektronicznie był chyba tylko climatronic....chociaz nie chce wprowadzić w błąd a jak byś chciał zorbic z manuala na climatronic to roboty po pachy... a dokładnie nieopłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Klime mam, skupmy sie na likwidacji linek? co je zastępuje i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 www.realoem.pl i kukaj co tam jest dokładnie... napewno jakieś czujniki i potencjometry.... ale tak jak mówie to jest zbyt skomplikowane zeby to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Turała Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 szkoda zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Fiu fiu się szarpnąłeś Trzeba zmienić moduł klimy/dmuchawy/nagrzewnicy na taki który współpracuje z odpowiednim panelem sterującym(oczywiście podłączyć zgodnie ze schematami lub samemu tworzyć wiązki bo prawdopodobnie ich nie ma) Skoro masz klimę a sterowanie nawiewem masz dalej suwakowe to aktualny moduł już nie gra. Nie masz silniczków sterujących klapami/przepustnicami odpowiednio kierując powietrze a silniczki zamontowane są w miejscach do tego przystosowanych(z grubsza na obudowie nagrzewnicy)więc nie zamontujesz ich w miejsca po zaczepach linek Prościej to kupić klimę w takim zestawie a to = wywalanie całego kokpitu potem i tak pozostanie podpinanie tego elektrycznie i tu może być parę problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 czyli lepiej sprzedać i kupić z climatronic:D hehe:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Lepiej z punktu szybszego osiągnięcia celu,mniejszych nakładów finansowych,krótszego czasu wymiany. Problemy z podłączaniem i poprawnym funkcjonowaniem pozostają Jeśli masz magika który zrobi taką podmiane to przekładaj ale nie weźmie za to symbolicznej złotówki:) Zakup kompletnego klimatronika to gwarancja ze połączenia z modułem,panelem i samą klimą jest oryginalny i sprawny lecz nie ma gwarancji że instalacja auta jest odpowiednia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 (edytowane) Myślałem żeby podpiąć panel z E38 ale muszę wymienić te siłowniki klapek, będę rozglądał się za nagrzewnicami w takim razie , mi te suwaki nie pasują ani ten panel z klimatronik, a w E38 jest idealny tyle że elektroniczny. Edytowane 11 Lutego 2010 przez Simon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi