Nem Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Jak to jest z tym przyciemnianiem szyb, na tylna i tylne boczne niepotrzeba zadnych atestow i moga byc zaciemnione w 100%. Natomiast jak wyglada sprawa z szybami przednimi czy wymagaja one jakichkolwiek atestow o ile sa przyciemnione zgodnie z przepisami i jak maksymalnie moga one byc zaciemnione ? Jaki moze byc koszt zaciemnienia e36 sedana oczywiscie bez szyby czolowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 w moich okolicach koszt to,okolo 400 zl calosc bez pzredniej oczywiscie,jak ci to robi firma ktora sie tym zajmuje powinni ci dac kwit ze wszystko miesci sie z normach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 z tego co ja sie orientuje to firma da atest na tylna i tylne boczne atest choc ten atest i tak potrzebny nie jest bo te szyby mozesz zaspawac a na przednie boczne nie dostaniesz atestu i nie mozna w zaden sposob ich przyciemnic dlatego ze po 1 juz jest oryginalnie przyciemniona tyle ile mozna po 2gie tłumaczenie takie słyszałem ze w razie nieplanowanego wjazdu do jeziora czy cos szyba z folia sie nie tłucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 zwykla bez folii pod woda tez sie nie potlucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Panowie zeby przyciemnic szybe nie jest konieczna folia... ja bym sie od folii z daleka trzymal pozniej od slonca peka i wogolee ;/ tyl mozesz sobie n a100% przyciemnic w koncu w ciezarowkacyh widocznosc do tylu rowna sie zeru a jakos dowodu im nie zabiraja... a co do przodu proponuje dymione z tym ze taka operacja jest dosc kosztowna Gdzie Kończy Się Prawo Zaczyna Się Życie B..o M..ogę W..szystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Jeśli firma przyciemni dobrą folią i dobrze zrobi robotę to nic nie popęka ale żadna firma nie da papieru na przednie boczne-robisz to więc na własną odpowiedzialność. Folia ktora spełnia normę na przedniej bocźnej to czysta zwykła folia co z punktu widzenia efektu nie ma sensu. Jeśli jedziesz po mieście i widzisz u kogoś choćby troszke przyciemnione szyby boczne przednie to już nie jest zgodne z wymogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 dziki no chyba nie do konca bo przednia szyba moze byc przyciemniona ale musi przepuszczac min 75% jak i boczne przednie musza przepuszczac 70% ale w koncu przepisya sa po to zeby.... mnie sie nawet ledow niebieskich nie czepiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 szyba moze byc przyciemniona ale musi przepuszczac min 75% jak i boczne przednie musza przepuszczac 70% No wszystko sie zgadza tyle tylko ze w beemkach masz z automatu szybe przyciemnioną własnie o te 20-25% , wiec wszelkie folie klejone na szyby nawet jesli ktos daje papier to i tak jak sie policjant uprze to dowodzik zabierze albo odrywanie na postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Koszt przyciemnienia to ok 450zl, jezeli chodzi o to czy mozna ciemnic przednie boczne i czolowa to nie mozna ale przeciez kary za to nie ma, ewentualnie jak trafisz na upierdliwego psa to zabierze ci dowod, potem przeglad za 20zl i w wydziale komunikacji dostaniesz kwit z powrotem. Co do tego czym to mysle ze folia bedzie dobrym pomyslem, nawet jezeli przetnie ci sie czy porysuje od opuszczania i podnoszenia szybki to za grosze to sobie naprawisz. Dobrze zrobione szybki folia wytrzymuja naprawde wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 dziki no chyba nie do konca bo przednia szyba moze byc przyciemniona ale musi przepuszczac min 75% jak i boczne przednie musza przepuszczac 70% ale w koncu przepisya sa po to zeby.... mnie sie nawet ledow niebieskich nie czepiaja Mordulec objaśnił do końca jak to wygląda w przypadku oryginalnie montowanych szyb w bmw. "Szybiarze"rozpoznają w moment jaka jest oryginalna szyba w aucie. I w większości aut montowane są tzw zielone-dziwnie to brzmi ale chodzi o jakis tam minimalny odcień. Takie szyby wystarczy przykurzyć w czasie zwykłego użytkowania i już jestes poza normą więc jedyna folja nakładana na taką szybę to zykła folja bez żadnego przyciemniania jeśli chcesz miec spokój absolutny a to jak dla mnie bez sensu bo efekt żaden. Ja za przyciemnienie e34 dałem około 500zł i po około 4 latach jest git jeśli chodzi o jakość wykonania. Policja również nie doczepia się do mnie ale mam świadomość ze to nielegal i potem albo zrywanie albo dowód zabierają w razie trafienia na służbistę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 git dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwbeer Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jeżdżę od 5-ciu lat z mocno oklejonym przodem i nigdy nie miałem problemów z policją z tego powodu mimo tego, iż mnie kontrolowali. Jednak słyszałem, że jeśli ktoś jeździ często do Niemiec, to tam mogą się o to przyczepić. Oklejono mi autko w firmie Auto-Styl we Wrocławiu i bardzo polecam ten zakład. Szybko i bardzo dobrze. Tutaj jest link do nich jeśli się nie myle (widać że nowy wygląd strony mają) http://www.folieokienne.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 pierwszy raz słysze o zerowym problemie przy mocno oklejonym przodzie:D hahhaa ale auto reklama jest:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 To ja zareklamuje AutoStyl tak, ze jak 2 lata temu przyciemnialem tam szyy to mi spalili podsufitke. Niestety zauwazylem to po jakims miesiacu jak zdazylo mi sie jechac na tylnej kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam, mysle bardzo powaznie o przyciemnieniu tylnej oraz bocznych tylnych szyb w mojej e30. Chcialbym sprobowac zrobic to sam, mam troche zdolnosci manualnych wiec mysle ze moze sie udac ?? Co myslicie o przyciemnianiu szyb samemu jest szansa zrobienia tego w miare dobrze?? Myslalem nad czyms typu 50% W tym linku 45% http://moto.allegro.pl/folia-do-szyb-300x50-najtaniej-2xatest-cz-wa-i1645822839.html Mega tanie sa te folie i raczej niema drozszych?? czy one sa cos warte ?? Jakby mi sie nie udalo to ciezko jest usunac taka folie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 jak sie dobrze zrobi to nie powinno byc problemu, ale ja tam wolał bym dać te 300zł i oddać do firmy!! a masz sedana chyba?! to tam jest więcej zabawy bo ciężko pod tylna szybe dojsć!! nieraz wycinają zeby dobrze zrobić ale to zależy od Ciebie jak zrobisz sam i efekt będzie mizerny!!to możesz zawsze sobie ją odkleić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Juz nie chodzi o te 200-300zl, ale zawsze dodatkowa umiejetnosc moze sie przydac . Mam coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 nieraz wycinają zeby dobrze zrobić tego to nie słyszałem. Wiem jak to robią, mają giętkie ręce, dużó doświadczenia (przynajmniej Ci u których ja robię) i w każdym sedanie, coupe zrobią bez wycinania szyby. Tomaszek boczne zrobisz raczej bez problemu, goorzej z tą tylną faktycznie, będzie Ci sie marszczyć, nie będziesz widział gdzie jeszcze docisnąć itd. Ja robiłem sam w busie mojego ojca, w escorcie, w kilku maluchach, zawsze dobrze wychodziło, ale problem jest inny, ta tania folia, blaknie. Po roku robi się naprawdę jasna. Mam gdzieś fotki transita zaraz po przyciemnieniu, a teraz po 3 latach szyby są przezroczyste. Z drugiej strony za te parę złotych możesz po roku czy dwóch zrobić na nowo P.S. nie polecam tzw. "super czarnej" bo w nocy się ciężko cofa i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Co do firm robiacych takie folie to z tego co wiem godna polecenia jest folia Classis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 ale problem jest inny, ta tania folia, blaknie. Po roku robi się naprawdę jasna. Mam gdzieś fotki transita zaraz po przyciemnieniu, a teraz po 3 latach szyby są przezroczyste. Z drugiej strony za te parę złotych możesz po roku czy dwóch zrobić na nowo P.S. nie polecam tzw. "super czarnej" bo w nocy się ciężko cofa i takie tam. No ok to gdzie kupic taka lepsza folie?? bo na allegro jest tylko tania... A wiem ze jak pojde do sklepu tuningowego to kupie drozej ta nedzna folie z allegro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Ja kiedyś widziałem na allegro takie lepsze, nie pamiętam dokładnie, ale jakies 150zł za rolkę. Wiem że dobrze się układają po podgrzaniu opalarką, na okrągłych szybach zawsze sie gną, a po podgrzaniu opalarką kurczy się i układa elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Tutaj znalazłem taką, nawet dużo taniej, bo 85zł. Chyba kupię na próbę, zrobię Pauli w focusie. http://allegro.pl/folia-do-przyciemniania-szyb-75x300-termokurczliwa-i1654853745.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Chyba kupię na próbę, zrobię Pauli w focusie. Hehehe jak się coś popsuje to na Focusie a nie na BMW P.S. 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 przy robieniu tylnej szyby dobrze jest zrobić raz a dokładnie....jak ktoś ma podgrzewaną i bedzie musiał zrywać folie...to z anielską cierpliwością i bardzo powoli bo można zrobić kuku:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 willi a Ty ściemniałeś już?? dobrze ci poszło??? bo zastanawiam się nad tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi