Vince Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam! koledzy problem jest taki iz nie wiem w jaki sprzet zainwestowac w zabudowie bagaznika... poczatkowo chcialem ładowac JBL ale... pewien fachopwiec powiedzial mi ze infinity jest lepszym sprzetem i teraz sam nie wiem co wybrac chyba ze ktos posiada informacje o jeszcze innym lepszym sprzecie za w miare przyzwoite pieniadze w zabudowe planuje wzucic ok 2-3 tys przede wszystkim 2 suby 30 jesli ktos jest dobry w te klocki to dajcie jakies namiary. THX pzrdo 20090801310.jpg 20090801310.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Siemka, jesli chcesz inwestować w nagłośnienie, to nie kupuj infinity ani JBL ani nic podobnego. Poszukaj cierpliwie na allegro Powerbass'a. Wierz mi 25cm robi taką robote, że nie ma z nim szans żadna 30 z wymienionych wcześniej firm. Dawno temu mój koleżka zapiął do siebie dwie takie 25'ki na podszybie. W połowie skali, udeżenie basu zaczesywało włosy do przodu, a fotele miały funkcje masażu. Do środka osobiście polecam Focal'a pare złotówek więcej ale różnica jest wyczuwalna (zaznaczam nie słyszalna ale wyczuwalna, choć słychać też jest o półke wyżej). Może być też Bose, całkiem niezłe rzeczy robią. Co do wzmacniaczy to jest to temat rzeka... lepiej skupić się na głośnikach i do nich dobrać wzmacniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 proponuje firme focal osobiscie nie mialem ale slyszalem jak gra rewelacja cen niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 heh to teraz juz wogole nie wiem w co ladowac kase ;/ widze ze te powerbassy niezle wygladaja i cena nie zla jbl sa tansze co nie znaczy ze gorsze sam nie wiem ;/ wiem ze jesli chodzi o jbl to daja rade na imprezie widzialem co to potrafi ale jak sie sprawdza w samochodzie?? <bezradny> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 To co chcesz zrobić to Twój wybór... Jeśli miałbym wybierać i decydować się na granie napewno sięgnąłbym po głośniki niskotonowe powerbass'a. Oczywiście można znaleźć lepsze, ale wtedy na pewno nie zmieścisz się w 2-3tys zł. Słuchałem kiedyś Magnatów 35cm 600W RMS każdy, podwójna cewka, specjalnie na zawody car audio. Działało jak respirator... serce nie musiało bić żeby krew krążyła ale koszt jednego takiego używanego głośnika to 1tys zł. minimum. Zastanów sie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Infinity kappa perfect 12 kosztuje tysiaka chyba to wybiore a co do magnata 5oul: co sadzisz o adr 300 jest tanszy o polowe od infinity ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunios Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Od siebie moge polecic PowerBass S-10, wlasnie jestem po odsluchu i wlasnie tez juz zamowilem skrzynke z tym glosniczkiem, gra bardzo sympatycznie i cena tez przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Dunios jak dla mnie to s-10 to troche za niska półka i przede wszystkim nie szukam skrzynki robie zabudowe calego kufra jesli ktos mogl by sie wypowiedziec na temat infinity kappa perfect 12 to był bym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 (edytowane) szukaj najlepiej czegoś ze starej szkoły focala, rockford fosgate, phd audiophile, emphasser, hifonics, morel, dls, jl audio, audio system helon (tylko starsze) to sa firmy którym bliżej powinieneś się zainteresować. Zaufaj mi wiem co mówię. Najlepiej szukaj czegoś używanego. Bo na nowy dobry sprzęt trzeba szykować grubą pęgę. Do tego możesz dobrać wzmacniacz simfoni, audisona (stare), stare alpinki 35xx albo v12), helix, emphaser, stare kenwoody też są bardzo dobre. Radio polecam alpine 9855r sam takie mam i jest cudowne. Głośniki na przód polecam focale najepiej serii utopia (szukaj używek) Reasumując system na przód zestaw odseparowany 2 lub 3 drożny tył NIC i subwoofer tylko to może zagrać. Oczywiście głośniki w drzwiach wygłuszone matami. Wzmacniacz na przód 2 kanałowy lub 4 z możliwością mostkowania tyłu pod sub. Lub przód dwu drożny i do tego monoblok. Edytowane 2 Lutego 2010 przez mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Mat w 100% popieram. jak dla mnie to s-10 to troche za niska półka W porównaniu do czego jest to za niska półka? Posłuchaj jak te (nie koniecznie ten model) głośniki grają. Porównywałem głośniki powerbass'a z kilkoma innymi i żadne nie dawały tak soczystego i energicznego basu. Infinity kappa perfect 12... prywatne trzęsienie ziemi w samochodzie ale będziesz potrzebował dobrze wygłyszyć cały bagażnik ... Magnat adr300 bardzo dobry głośnik w rozsądnych pieniądzach. Jednak w tej kasie można kupić naprawdę mocarny sprzęt tyle że używany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Mat ma racje , lepiej wysokiej klasy uzywka niz byle co ze sklepu. W E30tce miałem przód przy podłodze Hertz'a + twittery po wewnetrznej stronie lusterek na tylnej połce JBL z serii GTO w wersji 6x9 a w bagazniku własnej konstrukcji skrzyneczke całosc zapięta na dwóch wzmacniaczach Kabina Magnat Rapbull chyba 4x90 a skrzyneczka Hifonics Vulcan całosc było na radyjku kenwooda z windą chyba 6050R jak dobrze pamietam efekt całosci był taki ze srodek eleganckie czyste nagłośnienie a jak sie dopierdzieliło na połowe skali w radiu to zasilanie z bagaznika powodowało ze płucka bolały a lusterko na przedniej szybie wpadało w takie drgania ze na postoju nie było nic przez nie widac :lol: PA280001.JPG PA280003.JPG PA280001.JPG PA280003.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 tak tyle ,ze głośniki w tylną półkę zepsują niestety całą scenę i zaburzą pracę subwoofera. Dobry system to zestaw odseparowany na przód i subwoofer do tyłu. Nie powinno się stosować głośników w półkę. Jeżeli masz taką możliwość to sprawdź różnicę między dobrym zestawem odseparowanym na przód plus dobry subwoofer ,a dobry odseparowany na przód i 2gi w półkę. Efekt jest taki ,ze prędzej nas słychać niż widać. Fale się nakładają i generalnie sprzęt nam buczy a nie gra. Zabijamy i niskie tony i średnicę w ten sposób. Tak naprawdę to wystarczy jakieś 300w RMS z tyłu i dobry sprzęt na przód ,a nie jakieś wynalazki co mają podawane moc chwilową. I nie zapominajmy o wzmacniaczu ,który może nawet ze średniaka zrobić w bass reflexie zrobić szybko grający nisko schodzący uniwersalny sprzęt ,który zagra i parę nutek kontrabasu. Generalnie ważne ,a nawet bardzo jest to jakiej muzyki słuchasz. Inna opcja jak interesuje Cię gięcie blachy. To wtedy szukamy zupełnie innego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Mat ale ja u siebie celowo tak zrobiłem ze na półce lezało 6x9 po to miałem 2 wzmacniacze sterowane z radyjka zeby własnie w konkretnych przypadkach przypierdzielic z basu a w innych leciec sobie na dobrze wzmocnionym srodku bez masażu pleców Zgodze się z Tobą ze istotna jest muzyka jakiej sie słucha dlatego zrobiłem u siebie wlasnie takie rozwiązanie , zeby mogłem sobie rozłozyc albo na sam front + basik z bagażnika albo front + półka i byłem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 panowie ale czy uzywany sprzet nie bedzie juz wygrany i wysluzony ...?? i czy kappa perfect 12 to słaby sprzet...?? a do tego dwa takie w bagarzniku na przod chcialem rownierz infinity z tym ze jeszcze nie wiem jakie i prawdopodobnie wiecej niz jeden w jednych drzwiach ... Gdzie Kończy Się Prawo Zaczyna Się Życie........ B..o M..oge W..szystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Nie słyszałem tego głośnika. Przód polecam morel tempo, morel dotech mk2 (takie u mnie czekają na montaż) http://allegro.pl/item902174215_hertz_hsk_165_4_hi_end_maty_mdf_zobacz_warto.html te sa dobre, http://allegro.pl/item895244021_rainbow_slx_265_deluxe_nr_1_w_testach.html dls r6a Nie bój się używanego sprzętu. Tylko pytaj w jakiej konfiguracji grał (bo jak był za mocny piec to głośnik może tego nie znieść) Co do tyłu to optymalnym rozwiązaniem jest: http://allegro.pl/item895209000_subwoofer_rainbow_hammer_12_axel_2_wroclaw.html#gallery kiedyś mi został polecony. Ja bym szukał używek np: http://allegro.pl/item906529465_hifonics_subwoofer_1000_wat_rms.html#gallery http://allegro.pl/item908240651_subwoofer_wzmacmiacz.html#gallery http://allegro.pl/item900263199_subwoofer_jbl_p_1222.html#gallery jeżeli byś chciał JBL http://allegro.pl/item906478045_cerwin_vega_v_max_800w_high_end_jbl_hifonics.html#gallery http://allegro.pl/item899794790_emphaser_impulse_high_end_z_usa.html#gallery http://www.strefacaraudio.pl/forum/topics9/sprzedam-subwoofer-wzmacniacz-i-kondensator-vt8877.htm bywały ciekawsze rzeczy na allegro. Może warto się zainteresować tym hifonicsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Mat duzo pomagasz THX ale pokazujesz mi skrzynki w wiekszosci a ja potrzebuje 2 suby do tego wzmachol i caly osprzet i robie zabudowe sam calego kufra ale ten hifonics jest naprawde ciekawy tylko ze ja potrzebuje takie dwa. Mat a ta kappa perfect 12 myslisz ze nie jest warta tysiaka?? a tym bardziej dwie takie?? złe rozwiazanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 ale czemu koniecznie chcesz 2 suby?? http://allegro.pl/item902703354_1000w_cerwin_vega_stroker_12d_nie_dls_focal_jl.html#gallery taki jeden wystarczy Ci w zupełności. Ale za wzmacniacz 1kw zapłacisz trochę.. http://allegro.pl/item902677838_intertechnik_mds_10_multidrive_nie_focal_dls.html ten też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 wiem ze pewnie by jeden dał rade ale chce zeby tez to wygladalo kasa nie gra az takiej roli (do pewnej granicy) dwa zaraz sie lepiej prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 2 ciężko znaleźć w używce. Poza tym pomyśl czym to nakarmisz (2 monobloki) trochę moim zdaniem niepotrzebnie w koszta wchodzisz. Jak coś ciekawego znajdę to dam. Ostatnio coś widziałem 2 sztuki na allegro ale już chyba nie ma ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 co lepsze: Infinity Kappa perfect 12 (999zł) czy POWERBASS 3XL-12D1, 12"-30cm (1099zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 jedź do sklepu i posłuchaj. Nie olewaj wzmacniacza on jest bardzo ważny. Nie kupuj sprzętu na pałę. Tylko najpierw odsłuchaj. Zalezy też do jakich to ma być klocków. Jaka obudowa, jakie parametry obydwu głośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vince Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 jesli chodzi o wmacniacz to dokonam wyboru dopiero jak wybiore glosniki. Wlasnie z tym jest troche problem bo jeszcze nie widzialem w mojej okolicy sklepu z porzadnym sprzetem car audio ;/ w ktorym mozna by posluchac jak co gra ;/;/;/ i dltego wypytuje tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 jeszcze jedna uwaga, wzmacniacz z głośnikiem nie może się gryźć. jeden będzie ostrzyć inny grać jak przez koc. idealny byłby ten neutralny ale znaleść neutralne głośniki. nie w tej cenie. dlatego trzeba wykorzystywać różne właściwości. Np: alpine radyjka ostrzą górę z treguły. Clarion jest bardziej neutralny. dlatego jak damy ostrzące wysokonówki np. do tego ostrzący wzmacniacz alpine i oste radyjko to będzie aż kłuć w uszy czego pewnie nie chcemy. Trzeba pamiętać też o właściwościach różnych materiałów z jakich wykonane sa membrany głośników i wzmacniacze (inaczej brzmią analogowe) oldschoole inaczej cyfrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=923747883#gallery 2 dobre głośniki zmieścisz się w budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 ja mam u siebie w e36 coup e seryjne głośniki i podczepione pod to skrzynie infiniti oraz wzmacniacz JBL.Zakop zrobiony w media marku sprzedając polecał właśnie takie rozwiązanie , choć osobiście chciałem wzmacniacz tez infiniti.Ale jest jak jest i gra naprawdę rewelacyjnie nie narzekam i osobiście właśnie polecam takie firmy typu JBL oraz INFINITI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi