Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

szakal80

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.Standartowo jak wiekszosc bmw w mojej roniez jest poprzecierany fotel kierowcy,tzn siedzisko,ktore wlasnie zakupilem za przyslowiowe bmw_beeri teraz mam pytanie czy ktos juz taka operacje przeprowadzal jak to wymienic czy tzreba targac caly fotel z auta czy mozna to wyciagnac jakos inaczej.Z gory dzieki za dopowiedzi pozdro.

Czesc. Widzialem jeden fotel z e36 ,w ktorym siedzisko bylo mocowane na 4 takie jakby dluzsze plastikowe kołki. Nic innnego tam nie bylo. Jak masz to od nowosci nierozbierane to moze nie chciec wyjsc ale pokombinuj i jakos napewno dasz rade;)

wiesz co tego to nie wiem w tym co widzialem to byly cale i 2 ulamane ale one gdzie tam wchodza w fotel ,wiec nie wiem czy tego sie nie da poprostu na klej przykleic na stale ,bo i tak przeciez nie bedzie nikt tego sciagal, no chyba ze za 20 lat kolejny koneser marki hehehe

kolki kupisz w ASO, po 77gr/szt

w kwestii nomenklatury i nazewnictwa: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=52_2203&hg=52&fg=10

kolki (nr 6) sa z jednej strony wcisniete w plastikowy stelaz (nr 1), ktory oblany jest gabka (pianka wlasciwie), a z drugiej wchodza w plastikowa 'miske' siedzenia (nr 3). macajac siedzenie od spodu (od strony podlogi auta) bedziesz mogl wyczuc 3 z 4 kolkow. niestety 1 z nich jest osloniety obudowa regulacji fotela, i nie ma jak go zlamac. trzeba najpierw wykrecic ta obudowe (4 sruby, jedna dosyc skrzetnie ukryta), co jest zadaniem dosyc ciezkim z racji dostepu do srub. bez wyjecia fotela sie nie obejdzie raczej.

• Lubię 1