komin Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam Mam pytanie co zrobić w okresie mrozów żeby uzyskać dobrą temperature silnika żeby ogrzewanie grzało bo teraz ledwo co przechodzi mi kreska za niebieską skale na wskazniku temperaturypytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 wymienic termostat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 albo poprostu go wlozyc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 tak wogole co to za pojazd jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 temostat 100%, i choćby było minus 40 st na zewnątrzn, silnik bedzie mial 90 st bez żadnych tekturek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 to ja mam szybkie pytanie bo normalnie u mnie to 5min i jest pion a teraz przy -15 -20 pion mam dopiero po 15minutach. w normie czy raczej termostat niedomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ja też się podłączę pod temat. Jaka powinna być optymalna temperatura silnika diesla? Bo słyszałem, że jest deko niższa nuż w benzynie. Komp wskazuje mi 81 st. więc nie jestem pewien czy to norma czy termostat się skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Jeśli wskazówka ledwo wychodzi poza niebieskie pole to termostat trzeba wymienić ale nie należy się tym sugerować jak ktos robi trase 5km i zatrzymuje silnik teraz w zimie.Zrób ze 20km i zobacz wtedy-jeśli dalej lipa to termostat. Ja teraz w zimie przy tej syberi co sie teraz dzieje to po 7-8km mam pion dopiero.Wskazówka dłużej niż zwykle leży na niebieskim ale jak juz zacznie sie podnosić to już leci normalnie do pionu. Silnik przez noc jest zamrozony na "kość"więc teraz dojście do pionu trwa troche dłużej. A jeśli ktoś po uruchomieniu silnika odrazu włącza nagrzewnice to jeszcze spowalnia bardziej dochodzenie wskazówki do pionu. Forest mój kolega w seacie 1.9tdi teraz w zimie dochodzi do 77'C nie wiem jak to się ma do 3,0 na common rail'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 tak wogole co to za pojazd jest? Mam BMW e36 318touring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 w kazdym samochodzie zasada jest taka ze prawidlowa temp. silnika to wskazowka poziomo lub pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 ja mam pion jak dojeżdżam do pracy czyli po 5 km w 2.5 benzynie. Nie dawajcie ogrzewania na początku tylko dajcie np: 20 stopni pierwszy bieg na szybę jeżeli nie jest wilgotno. Szybciej się nagrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 [ATTACH=CONFIG]259[/ATTACH] Witam,dołączam się do tematu.U mnie jest cały czas tak(foto) nie jest idealnie prosto,co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 nie działa załącznik wrzuć na serwer zewnętrzny to pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 tu może będzie działać http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a149fbb589054148.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Hmm jesli taki jest stan przy temp rzedu -20C to moze byc wszystko dobrze tylko jest poprostu az tak zimno... moze takze termostat sie za wczesnie otwierac lub ma zla temp otwierania lub sie zawiesza.... w kazdym razie u mnie jest zawsze pion a przy -20 jest taki stan jak na zdjeciu. Pozatym zawsze pion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Nie wazne czy jest +30 czy -30 pion ma byc zawsze , jesli jest mniej to niestety wina termostatu. U mnie cały czas jest pion bez względu na temperature na zewnatrz , jedynie w tej chwili zamiast wskazówke miec w pionie po 3-4km musze przejechac około 6km zeby buma sie zagrzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Powiem tak,zdjęcie robiłem po przejechaniu około 20km. i temp. -17 ,termostat...możliwe,ale sprawdzałem rury przy chłodnicy górna ciepła,dolna zimna.Może się zawieszać:confused: wczoraj -1 i pion był szybko.Będę obserwował dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Niestety nie zgodze sie z Mordulcem..... przy warunkach -20 i jezdzeniu po sniegu przy obrotach nie przekraczajacych 2tys z pionem moze byc problem.... Jesli termostat jest popsuty to przy takiej temp wskazowka bedzie na niebieskim caly czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 u mnie rowniez -20 -10 wskazówka 1-2 mm przed połową, jak postoje w korkach jest polowa, ostatnio przy -5 do 0 jest polowa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 u mnie tez zawsze jest pion nie zdazylo mi sie zeby bylo inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 ja też zawsze mam pion. Jak narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 a może to zależy od modelu albo silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 to zalezy od termostatu, wczesniej mialem 92 teraz zalozylem 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 czemu zmieniłeś na 88?? Jakieś miałeś nie dobre objawy?? Ja mam 92 i wszystko ok póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 a jak sprawdzić,bez wyjmowania na jaką temperaturę jest termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi