Nx_sz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam Panowie mam problem z moja e30-stką stało sie to niedawno a wiec kiedys wybrałem sie na przejazdzke i autko kiedy sie dogrzało zaczeło przerywac jak zaużmy jechałem na 5 jakies 80 km/h i zaczałem przyspieszac to zaczeło przerywac:/. Wymieniłem świece na NGK jakis miesiac było dobrze i ten problem pojawił sie znowu no to stwierdziłem wadliwe swiece to wymieniłem znowu było dobrze jakies 2 miesiac e i problem pojawił sie znowu... Czym to moze byc spowodowane nie mam juz pojecia o co biega;/ zebyw ciagu 3 miesiecy spaliła 2 komplety nowych swiec:/ Mam silnik 2.5 12v 170KM i zasilane gazem. Prosze o jakies wskazówki i porady co z tym fantem zrobic Pozdrawiam Nx_sz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Problem może byc w zle wyregulowanej instalacji gazowej,przewodach wysokiego napiecia,cewce,zapchanym katalizatorze,zle dobranych swiecach(chodzi o cieplotę) i samych NGK-podobno duzo podróbek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 swiece na drugi raz założone chempiona dobrane wq katalogu nie mam pojecia o co biega kable wysokiego napiecia niby przebicia nie maja jak sie noca maske podniesie a katalizator hmm nie mam pojecia ale mocna i zrywna jest wiec to chyba nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Wymień jeszcze kopułke i palec i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Wrzuc zdjecie tej zuzytej swiecy , bo to az nie możliwe zeby co 2 miechy wymieniac komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwonastrzala Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 a moze zarzuca swiece olejem spowodowane zuzytymi uszczelniaczami zaworowymi lub prowadnicami tak jak MORDULEC pisze daj zdiecie swiecy ona napewno nam cos powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Aile ma autko przebiegu i ile pali tego gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 gazu srednie spalanie jest tak 13 litrow ok jutro zrobie fotke i wstawie i chciałem jeszcze dodac ze auto na benzynie chodzi normalnie wiec moze to wina gazu ale jak swierzo po wymianie swiec auto chodzi lala na gazie dopiero potem odwala numery jak sie rozgrzeje jak jest zimny jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 a przepbiegu kto wie na zegarach 210000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 A kiedy byla jakaś regulacja ,przegląd reduktora bo może byc zbyt uboga mieszanka temperature plynu możesz mieć normalna a świece będzie topić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 wymiana i regulacja reduktora w pażdzierniku jak świece topić w czym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) Uboga mieszanka tzn mało gazu dużo powietrza i wysoka temp spalania co powoduje upalanie elektrod w cylindrze.A przed regulacja był ten problem? Edytowane 26 Stycznia 2010 przez darioital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 niee nie było tego problemu to sie stało po wymianie reduktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 No to cos zepsuł następne co się wysra to będzie glowica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 U mnie kiedyś takie objawy powodowal niedokręcony (luźny) przewód masy elektrozaworu przy zbiorniku gazu. Po dokręceniu problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witka a kiedy wymieniałeś filtr gazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Naprawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Niestety tak to jest........ Nie powie kolega czy naprawił czy też nie.... A potem człowiek używa szukacza, znajduje mnóstwo wątków ale żaden nie dokończony z wyjaśnieniem co było nie tak.... :evil: I szukaj Pan dalej. Może jakiś wątek jest dokończony hehehe Może w regulaminie należałoby zaznaczyć, że otwarty wątek autor powinien zakończyć puentą ?? Pozdro!! P.S. Mam nadzieje że problem ostatecznie został rozwiązany i Ktoś z Forum udzielił poprawnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Sorki Panowie dawno nie byłem na forum tak zstało naprawione jeszcze raz przepraszam Pozdrawiam i Dziekuje wszysktim zainteresowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 zstało naprawione ale może napiszesz co było Może w regulaminie należałoby zaznaczyć, że otwarty wątek autor powinien zakończyć puentą ?? a jak nie zakończy to co mu zrobisz ?? nie ma rady niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 głupia sprawa:D przebicie na ostatniej fajce od kabli wysokiego napiecia dotykała metalowej osłony i przebicie było i stad brało sie przerywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi