Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 witam mam takie pytanko. mianowicie chodzi mi ze mam peknieta rure (kolanko) od przeplywomierza. jest jednak ona peknieta w miejscu scisniecia ta opaska metalowa i w sumie jest ono niezbyt widoczne az tak. jednak gdy scisne rure w tym miejscu widac ze jest ona dosyc powaznie uszkodzona. teraz pytania: 1. jaki to moze miec wplyw na jazde, prace silnika itp??? 2. czy mozna to jakos "domowym sposobem" naprawic bez wiekszych wydatkow 3. jesli nie to czy ktos z Was ma na zbyciu taka rure to kupie dogadamy sie (bmw e34 1988 520i silnik m20) dodaje zdjecie na ktorym w czerwonym zaznaczeniu pokazuje miejsce uszkodzenia i dla przykladu jaka mi trzeba :mrgreen: pzdr sry ze takie malerura bmw.jpg rura bmw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 4. czy przez to auto moze byc slabsze ?? *sie mi jeszcze przypomnialo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jak ciągnie lewe powietrze to rózne cuda mogą się dziać , miedzy innymi moze wiecej palic , moze byc słabsze , moze gorzej odpalac. Kup byle jaką rure do dolotu , na szrocie wiecej jak 10zł za to nie powinienes zapłacic. Sprawdz tez w ASO czasami potrafią pozytywnie zaskoczyc ceną , moze 30-40zł kosztowac nowa i bedziesz miał spokój na długi czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 no wlasne to trzeba jakos okazyjnie zorganizowac bo z tego co widze na allegro to kosztuje w granicach 100zl czasem wiecej (nie rozumiem wgl czemu kawalek gumy a licza sobie duzo) musze wlasne poszukac czegos takiego jak piszesz. a sluchaj to nie jest problem samemu sobie pozniej to wymienic? a gdybym to narazie poki nie mam nowej obkleil tasma izolacyjna dalo by to cos???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Na chwile to zaklej taśmą na troche szerszym odcinku niz pękniecie a z wierzchu skręć porządnie opaską zaciskową powinno byc spoko. A co do gumowych elementów to czasem ceny są absurdalne jak za kawałek gumy ale to musisz sprawdzic po sklepach zacznij od ASO tak jak mowie czasami u nich takie elementy mozna kupic bardzo promocyjnie. Tak dla przykładu to jakis czas temu znajomy szukał rurki do odmy do passata B5 długosci moze 15cm srednicy jakies 18mm to w najtanszym miejscu koszt był 186zł , normalnie masakra :lol: Kupił kilka kolanek miedzianych , dwa kawałki rurki , polutował i poskręcał na opaski KOSZT -> około 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tak zrobie mysle ze chwilowo pomoze. no powiem Ci ze niektorzy strasznie sie cenia. a na dodatek jakosc za ta cene nieraz fatalna ale coz. najlepsze sa nieraz najprostsze rozwiazania a co za tym idzie nieraz duuuzo tansze. ja ide zaraz cos pokombinuje z rura do odkurzacza mam niepotrzebna hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Sprawdz tez w ASO czasami potrafią pozytywnie zaskoczyc ceną , moze 30-40zł kosztowac nowa i bedziesz miał spokój na długi czas. do m43b16 150zł wiem, bo sam ten problem przerabiałem Marcus - na allgro chodzą po 70-80 zł... z tego co widzę na bmwfan.info cena w ASO powinna oscylować w okolicy 70zł, więc tak jak pisze Mordulec - zadzwoń do nich i spytaj się I zostaw ten bogu ducha winny odkurzacz! ja jestem takie domorosłe sposoby były dobre za komuny w maluchach, kiedy nie było częśći zamiennnych... co prawda moim zdaniem cena tych rur jest absurdalnie wysoka, ale nie propagujmy druciarstwa :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 hehe z odkurzaczem to byl joke druciartwa nigdy nie toleruje hehe. wiesz ja wole nawet juz przeplacic ale miec to zrobione jak trzeba. tak czy siak skads to trzeba zalatwic bo na allegro akurat jest tego duzo ale do m20 zadnej . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Z doswiadczenia to teraz zima zrob to tak aby dzialalo bo w temperaturach ok -10 C mozna wiecej napsuc jak naprawic... Ja na twoim miejscu bym bardzo delikatnie zdemontowal ta rure gumowa ogrzal w domu i ciepla tasma bardzo dokladnie okleil powinno trzymac na mrozie nawet niemasz co wyciagac tasmy izolacyjnej..... A na wiosne sobie ladnie dorobic jakas rurke albo poszukac moze dostaniesz oryginal w niskiej cenie gdzies jakos... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 w ASO będzie około 140 pln, mi ktos kiedyś w sklepie kupował do m20 za 70 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 no a zalozmy jest opcja zeby zrobic cos takiego?: to pekniecie jest na samym poczatku rury zaraz kolo opaski i ciekawi mnie czy mozna by wyjac rure uciac ten spekany kawalek (skrocic ja o te 0.5 czy 1cm) i zalozyc,scisnac opaska i tyle. w moim toku myslenia jest taka opcja hehe ale nie wiem jak to w praktyce wyglada wiec wole to najpierw Wam przedstawic zanim to zrobie po potem nie bedzie odwrotu i trzeba bedzie na szybko skolowac jakas rurke. co sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 jezeli to jest nie na zgieciu tylkko na kolektorze/przepluwomierzu to moze zdejmij, wyczysc , zalej pekniecie jakims klejem (tylko nie na sztywno), jak wyscnie sprawdz i zakladaj na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 pekniecie jest w tym zaznaczonym miejscu na fotce zaraz obok opaski rura.jpg rura.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 i tak kombinuje zanim wydam jakas kase zeby sprubowac cos zmotac mniejszym kosztem bo co mam do stracenia? i tak w trzeba ja kupic a jak zepsuje to kupie ja szybciej. taka mala motywacja hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 zalepilem dzis to kilka razy na okolo tasma izolacyjna nawet w okolicy obok tej szczeliny. mysle czy by taka opalarka tego jeszcze nie potraktowac wtedy by tasma sie troszke bardziej "dopasowala" i lepiej przylegla. nie wiem czy suszarka do wlosow da taki efekt. wkrecic suszarke na wysokie obroty i jazda hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Kombinujesz nieźle z tym pęknięciem:) Ja tez miałem pęknięcie ale bliżej przepustnicy(silnik zaczął lekko na obrotach wariować)Początkowo zakleiłem to taśmą i około 5cm więcej ale poprawa to na kilka dni potem znów wariacje.I choć nie jestem pedantyczny to po podniesieniu maski kręciłem pod nosem widząc taśmę na tej rzucającej się w oczy rurze. Kupiłem nową(wtedy do M50 83zł w nieautoryzowanym serwisie)i w pare minut pod sklepem zamontowałem ,wracając juz z elegancko pracującym silnikiem i porządkiem pod maską. Takie klejenie to raczej taka dojazdówka w razie padaki na trasie ale nie docelowe rozwiązanie. U Ciebie to pęknięcie wygląda na to,że pod spodem jest jeszcze kołnież z przepływki także jeśli nie masz żadnych dziwnych wariacji to walnij to pęknięcie tasmą izolacyjną zaczynając od początku rury i tak z 2cm za szczeliną "zawracaj"do początku rury najlepiej jednym ciągiem oklejenia troche to doszczelni pod opaską choć takiego rozwiązania w pełni nie popieram bo klejenie taśmą usztywnia rurę i pęknięcie następne może pojawić się dalej.A wtedy pojawi się już poza kołnieżem przepływki i lewe powietrze będzie ssał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 heheh no kombinuje kombinuje. ja Ciebie calkowicie popieram ze wszystko musi byc jak nalezy i powiem Ci ze jak otwieram maske i widze ta tasme to mi to tez nie pasuje to takie chwilowe rozwiazanie. wiadomo lepiej miec chociaz tasme niz dziure a na dniach i tak wsadze nowa rure. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zapytaj tu 0-22/4234090 to sklep w Milanowku. Jak narazie nie znalazlem nigdzie tanszych czesci. Duzo u nich kupuje i nigdy nie bylo problemow, nawet gdy zamowilem cos przez pomylke to przyjeli zwrot i albo wymiana, albo oddali kase. Nie znam goscia osobiscie, ale zasluguje na to, zeby Go polecac. Kiedys zamowilem pompe wody do TDS-a i po otwarciu paczki okazalo sie, ze jest peknieta, a kurier juz byl daleko, myslalem, ze juz stracilem 160 zl, ale zadzwonilem i kazali odeslac, a za 3 dni mialem nowa pompe! Towar dochodzi najczesciej na drugi dzien, ale za przesylke 30 zl. Zapytaj moze da sie taniej, ale dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi