Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

CB radio

kozin09

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze temat umieszczam.

Potrzebuje porady przy zakupie CB radia i anteny do benzyniaka w ciekawej cenie.

Jakiego sprzętu Wy używacie u siebie?

Jakie są dobre i gdzie dobrze dostrajają we Wro lub okolicach.

Pozdro

ja mam Alana 199a chyba i antene Sirio ML-145,

jest ok ale ostatnio zastanawiam się czy nie przesiąść się na Presidenta Johnny III z ASC coć ten system ma zwolenników jak i przeciwników

sklep jaki mogęCi polecić jeżeli chodzi o strojenie czy fachową obsługę to "METEOR" na Alei Pracy (Boczna Hallera/Grabiszyńskiej)

http://www.meteorcb.pl/?sess_id=24dbcd8b686d3fa7697949bb1449dc80

pozdr

polecam nieśmiertelny zestaw uniden 520xl do tego sirio ml145 będziesz na pewno zadowolony. Nie polecam radyjek z asc sporo mimo wszystko tracimy.

I najlepiej szukaj radyjka made in philippines. Są lepsze niż chińczyki

a co do strojenia podjedź do axel 2 na dworcową tam popytaj poleci Ci gościa ,który jest dosyć oblatany w temacie.

no widze ta antena sirio ma 145 cm,,,, moze polecacie cos krotszego bo auto chowam go garazu, czy trzeba antene sciagac przed kazdym wjazdem i zakladac od nowa? czy nie spowoduje to rozstrojenia anteny, oczywiscie połoze ja w te same miejsce

czy antenie nic sie nie stanie jak wjade do garazu i jej nie schowam, czy nie zlamie sie

te radio uniden 520 ciezko dostac , bo nie ma homologacji, czytalem sa pewne problemy z tymi radiami od strony prawnej i nie mozna uzywac, podobno policja moze je skonfiskowac przy kontroli, czy we wrocku maja gdzies te unideny, bo slyszalem zaje***te radia ze jest to president tylko w innej obudowie i gdzie to mozna dostac i jak to z ta homologacją

i ze kosztuje polowe tego co president a nawet lepsze jest.

PS: slyszalem ze te sklep meteor jest tez w jelczu laskowicach, czy jest to ten sam co we wrocku

czy to ich oddzial czy co?

czy warto tam pojechac do jelcza bo mam blizej

Edytowane przez kozin09

dostaniesz na allegro unideny. I przy kontroli mówisz ,że radyjko masz dajmy na to od 98 roku (roku przez zakazem)i nie mogą się doczepić, na necie znajdziesz do wydrukowania homologacje dopuszczenia tego radyjka z tamtego okresu a jak wiemy prawo nie działa wstecz więc wszystko jest ok. Możesz bez problemu ściągać antenę i nic się dziać złego nie będzie. Antena wygina się i jest plastyczna więc złamać się nie powinna.

jedyny na allegro... i uzywka, ale znaleść nowy graniczy z cudem.

A co polecacie z Presidenta?

Jak juz coś to brać classica czy z ASC? Jakie sa zalety i wady systemu asc?

Edytowane przez kozin09

nowego nie znajdziesz z tego powodu co napisal mat, tylko uzywke mozna kupic ze wzgledu na wycofanie homologacji

Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom.

dobre radio ale ciezko do dostania

co do Presidenta to jak w kazdym radiu najwazniejsze aby byl Rf Gain, ja zdecydowalbym sie na Johnny III bo kilku znajomych ma i sobie chwali

slyszalem opnie ze asc moze obciac w czasie rozmowy, nie potwierdzam bo jeszcze nie uzywalem

co do anteny Ml-145 mam na magnesie, jak wjezdzam do garazu czy zostawiam auto antene chowam do srodka

mozesz kupic tez taką składaną przyczepianą na stałe np. do klapy bagażnika

wybieraj tylko taką z cewką nie jakieś chinszczyzny 25 cm za 50 pln

pozdr

pzodr

Edytowane przez Kosa

• 2 miesiące temu...

Kozin kupiłeś to radio??? Szukam czegoś dla teścia i zastanawiam się co mu polecic bo nie jestem ogarnięty w tym temacie a on tym bardziej...Kosa pisząc o Johnny III miałeś na myśli takie radyjko?

http://www.meteorcb.pl/go/_info/?id=430&sess_id=24dbcd8b686d3fa7697949bb1449dc80

Co myślicie o takim zestawie? Czy taka antena zapewni dobry odbiór?

http://allegro.pl/item983771320_cb_president_johnny_iii_asc_5lat_gw_raty_w_w_fv.html

http://allegro.pl/item983770965_cb_antena_president_missouri_wroclaw_fv.html

Edytowane przez Forest

• 1 miesiąc temu...

Spokojnie, znam problem Unidenów bardzo dobrze, bo mam 2 i z racji jednego miałem nawet wezwanie na policję. Chodziło o to, że nie można ich sprzedawać, ale można używać i policja nie ma prawa ich skonfiskować. A co do jakości to ja właśnie posiadam Unidena, a na allegro ciężko je dostać, bo teraz wszyscy trzesą portkami i powoli te radyjka będą znikać, a szkoda bo za dobrą cenę można extra radyjko mieć :)