szakal80 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 brzmi dziwnie co nie?Ale jeden koles twierdzi ze bmw niektore modele oczywiscie,i ogolnie tylnonapedowki ''wyzszej klasy'' maja tak zwane gumowe sprzeglo tlumaczyl mi to w ten sposob ze jezeli np sie zakopiesz w sniegu to mozna wrzucic pierwszy czy drugi bieg wyjsc z gablotki i nie beda sie krecic kola(silnik zapalony) jak myslicie kit czy rzeczywiscie cos takiego jest,powiem szczerze ze interesuje mnie mechanika i w ogole wszystko co jezdzi ale o czyms takim nie slyszlalem co wy o tym sadzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Mi Na Mysl przychodzi cos takiego http://www.swistak.pl/a3272088,Sprzeglo-gumowe-Claas-Compact.html# a o tym co piszesz to pierwsze slysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 to jest chyba przegub wału/tłumik drgań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 wszystko rozumie ale czy jest mozliwe cos takiego ze autko z zapalonym moterem wrzuconym biegiem po wysprzegleniu nie odjedzie tzn nie beda sie krecic kola???to mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 czasami mam tak jak pod górke stoje nabiegu w automacie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Chodzi Tobie o automaty czy manuale? W manualach nie słyszałem o tak działającym sprzęgle a w automatach po ręcznym zablokowaniu 1 lub 2 biegu można podejmowac próby wygrzebywania się ze sniegu i skrzynia nie będzie przełączać biegów wyżej ale nie ma opcji wysiadania sobie z auta. Kosmiczna technika wchodzi pewnie do samochodów ale "gumowe sprzęgło"to jednak nie widziałem by auta w takowe działające były wyposażane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 dziki ogolnie rzecz biorac ale mysle o manualu dla mnie to jest kosmos dlatego chcialem uslyszec(przeczytac) wasze opinie na ten temat(kosa szczerze bardzo malo jezdzilem automatami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 brzmi dziwnie co nie?Ale jeden koles twierdzi ze bmw niektore modele oczywiscie,i ogolnie tylnonapedowki ''wyzszej klasy'' maja tak zwane gumowe sprzeglo tlumaczyl mi to w ten sposob ze jezeli np sie zakopiesz w sniegu to mozna wrzucic pierwszy czy drugi bieg wyjsc z gablotki i nie beda sie krecic kola(silnik zapalony) jak myslicie kit czy rzeczywiscie cos takiego jest,powiem szczerze ze interesuje mnie mechanika i w ogole wszystko co jezdzi ale o czyms takim nie slyszlalem co wy o tym sadzicie??? Ja tez pierwsze slysze o czyms takim. W ciezarowkach nawet czegos takiego nikt jeszcze nie zastosowal (a przydalo by sie). Dla mnie sa tylko dwa racjonalne wytlumaczenia tego co Tobie ten koles powiedzial: a) koles pomylil BMW z URSUSEM b) ten koles to chyba kuzyn mojej zony ,bo zeni takie same kity a moze koles wie ze dzwonia,ale nie wie w ktorym kosciele i chdzilo mu o sytem kontroli trakcji albo cos w tym stylu.....pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No faktyko jakies totalne pierdoły ten gosc wymyslił :lol: W manualu sprzegło to nic innego jak tarcza i docisk ktory w połaczeniu z wysprzeglikiem przenosi napęd z wału korbowego ( koła zamachowe -> tarcza ) na wałek skrzyni biegów (sory ale zadnego elementu gumowego tam nie znajdziesz) nie da sie zrobic tak ze wbijesz bieg i auto bedzie stało w miejscu . W aftomatach jest najczesciej sprzegło hydrokinetyczne w ktorym to nie ma stałego połączenia wał korbowy ze skrzynią tylko moment obrotowy przekazywany jest przez olej w skrzyni od strony silnika tarczka z łopatkami wprawia w ruch olej i napędza tarczkę ze skrzyni przekazujac moment obrotowy. (i tu również nie ma niczego co mozna by nazwac sprzegłem gumowym ) tutaj da sie wbic bieg , ale auto równiez potoczy sie do przodu , chyba ze przytrzymasz na hamulcu wtedy tarczka mimo ze sie bedzie obracała to tylko "przemieli" olej a auto nie pojedzie bo tarczka po stronie skrzyni bedzie zblokowana przez wcisniety hamulec Dopytaj sie tego goscia dokładnie co poeta miał na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 i wszystko jasne ja mu dam gumowe sprzeglo,od razu mi sie to nie widzialo ale nie gryzlem sie,bo pewien nie bylem dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Moze jeszcze ma gumowe wiertło do szyby? albo klucz wiolinowy o rozm 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 i wszystko jasne ja mu dam gumowe sprzeglo,od razu mi sie to nie widzialo ale nie gryzlem sie,bo pewien nie bylem dzieki wielkie Nie no spytaj dokładnie o co mu chodziło , bo przyznam ze sam jestem ciekaw co to jest to gumowe sprzegło moze zle to nazwał a chodziło mu o cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Może mokre sprzęgło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 odnosnie gumowego sprzegla przekazalem klientowi wasze zdania na ten temat nie potrafil mi tego jakos logicznie wytlumaczyc chyba do konca sam nie wiedzial o co mu chodz i dostal ksywe...... guma pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 mysle ze tu chodzi o gumowy mlotek dla pomyslodawcy tego projektu-to przeciez paranoja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi