wicha Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Ile powinno wynośić średnie spalanie bo coś mi się zdaje że moje 1.8i m-10 pali za wiele bo 13 literków. Co może stać za tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Powiem tak , wszystko zalezy od twojej nogi nie ma co tu ukrywac . Moje 2,0 po miescie przy normal jezdzie miesci sie miedzy 10-12 , przy butowaniu potrafi dojsc i do 20 , tak samo mialem z 325i Na trasie pali duzo mniej ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Moja 318i potrafi spalic na trasie jakies 7 litrow happy_bmw , a jak sie depnie to economizerowi konczy sie skala na 30 litrach <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Ile powinno wynośić średnie spalanie bo coś mi się zdaje że moje 1.8i m-10 pali za wiele bo 13 literków. Co może stać za tym? ale paliwa czy gazu?? ja co prawda mam m40 ale spalanie powinno być podobne :wink: jeszcze jak miałem tylko benzyne to w trasie koło 8l. a po wsi do 10,5-11l. .nigdy więcej niespalila -gazu w trasie 9,5-10 l. a wkoło domu do 12,5-13l pozdro <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Moja poprzednia 1.8 M40 paliła 8,5 w trasie i 10-12 w mieście. Gazu nie miała. Może po prostu M10 tyle sobie spalały i jest to norma. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Oczywiscie ze benzyny. Gazu nie zaloze chyba nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Oczywiscie ze benzyny. Gazu nie zaloze chyba nigdy. :mrgreen: :mrgreen: no z tym pytaniem o gaz to było do wicha :wink: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicha Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Jasne że paliwa nie jestem zwolennikiem gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI-MG Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Moja 318i w miescie 10 a na trasie kolo 7 takze poki benzynka jeszcze nie 5zl to na razie o gazie nie mysle.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 moja 1.8 z silnikiem M10 pali 11L gazu jazda mieszana a gdy ostro po miescie 12-14 zalezy ale nie jest źle Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 1.8 silnik M40 zasys miejski wynosi około 10-12 litrów przy jeździe do 3 tyś obrotów a w trasie wyszło mi ostatnio 8 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek32 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 czesc wszystkoim :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek32 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 ja jezdze bmw 735i poli mi normalnie jakies 15 litrów gazu przy spokojnej jezdzie <bmw> . ale mialem rekord ktorego chyba nikt niepobije na 160km spalila mi 40 litrów gazu . sprawdzalem co potrafi <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 przyczyną większego spalania - oczywiście poza ciężkim butem :mrgreen: - może być czujnik temp. szczególnie w motronicach :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Spalanie mojej 728i W mieście: - 12,6 (pokazuje komputer) - 14 (dotankowanie do pełna po 100 km) Na trasie - 7,9 (komputer) - bez dotankowanie nie sprawdziłem ale około 9 Spalanie gazu współczynnik 1,11 * spalanie benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 przyczyną większego spalania - oczywiście poza ciężkim butem :mrgreen: - może być czujnik temp. szczególnie w motronicach :evil: A m10 były robione na motronicu czy tylko na jetronicu??(wydaje mi się że jetronic jest starszy i w starszych autach, ale nie bijcie jak źle ;-) ) Moja teraz w mieście pali około 10l, w trasie 7,5 do 120km/h. W mieście trochę czasami za szybko ruszam spod świateła może wymiana oleju w moście i skrzyni trochę obniży tą wartość. Ostatnie pomiary wykazały średnie spalanie na poziomie 9l, 70% miasto, 30% trasa, przejechane 1000km. Wsześniejszy silnik m10 w mieście jak było ciepło palił mi około 9l, ale chyba spokojniej jeździłem, a teraz notorycznie brakuje mi kucyków pod maską Wyrzućcie mi jednego posta bo sobie klikałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 przyczyną większego spalania - oczywiście poza ciężkim butem :mrgreen: - może być czujnik temp. szczególnie w motronicach :evil: A m10 były robione na motronicu czy tylko na jetronicu??(wydaje mi się że jetronic jest starszy i w starszych autach, ale nie bijcie jak źle ;-) ) Moja teraz w mieście pali około 10l, w trasie 7,5 do 120km/h. W mieście trochę czasami za szybko ruszam spod świateła może wymiana oleju w moście i skrzyni trochę obniży tą wartość. Ostatnie pomiary wykazały średnie spalanie na poziomie 9l, 70% miasto, 30% trasa, przejechane 1000km. Wsześniejszy silnik m10 w mieście jak było ciepło palił mi około 9l, ale chyba spokojniej jeździłem, a teraz notorycznie brakuje mi kucyków pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 z tego co wiem to motronica nie było w m10 :roll: .co do spalania to myślę że jest w normie,moja paliła identycznie gdy jeżdziłem na samej benzynie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 BYQ-u M10 były na motronicu, jeśli masz krokowca to masz motronica, oczywiście że jetronic był wsześniej to jest analogowy komp czyli bez chipa , co do spalania to myślę ża masz jak najbardziej dobre ja w mim M40 też mam podobne, a brak mocy............................no właśnie po przesiadce na M20B25 w touringu powineneś być zadowolony :mrgreen: a spalanie w mieście benzyny będzie w granicach 12 litrów <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 BYQ-u M10 były na motronicu, jeśli masz krokowca to masz motronica, oczywiście że jetronic był wsześniej to jest analogowy komp czyli bez chipa ,co do spalania to myślę ża masz jak najbardziej dobre ja w mim M40 też mam podobne, a brak mocy............................no właśnie po przesiadce na M20B25 w touringu powineneś być zadowolony :mrgreen: a spalanie w mieście benzyny będzie w granicach 12 litrów <bmw_1> Ale jak zagazuję sekwancyjnie to dalej będzie miał taki M20B25 sporo kucy a ekonomiczność mi wzrośnie, dlatego w innym temacie pytam o tą rdzę coby zdążył mi się w razie czego gaz zwrócić i jeszcze zarobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi