b182 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam. Myślę nad wymiana termostatu ponieważ zauważyłem ze auto mi się dość długo grzeje i wąż od nagrzewnicy jest tak samo ciepły jak wąż od chłodnicy nawet po jeździe ok 1-2km. Czyli termostat nie trzyma. Czy mam rację? Czy w E30 318IS to kłopotliwa sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 jezeli to jest na bank termostat to mysle ze wymiana bardzo podobna jak np w 1.8 m43 a moze masz zapowietrzony uklad chlodzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Termostat masz OK. Przy takich temperaturach 4cyl trochę długo sie grzeją. Nieraz nawet 5-7 km trzeba przejechać. Jeżeli już się nagrzeje i temp masz na 90st to termostat jest OK. Jeżeli Ci się nie nagrzewa do 90 st to do wymiany. Poza tym wąż od nagrzewnicy jest na małym obiegu więc będzie miał taką samą temp jak ten powrotny do chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi