Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

czy to wina zawieszenia????

szakal80

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec tak stukalo pukalo wypracowalo sie,wiec sklep zakup zawieszenia i do roboty,wszystko firmy meyle oprocz tulei na wachczach to jest z lemfordera.Pare godzin i po bolu stukanie pukanie ustalo,dodam ze nie wymienilem koncowek drazkow,na stacij stwierdzili ze sa ok.Po wymianie zawieszenia pojawil sie nowy problem,mianowicie autko zaczelo mi myszkowac po drodze tzn musze go pilnowac powyzej 90km/h i teraz pytanie wina opon,zbieznosc czy moze podejrzewacie cos innego.Zbieznosci nie zdazylem ustawic przed swietami,mam zamiar sie z tym udac w poniedzialek.Ale moze mial ktos podobny problem i byc moze wie jak mi pomoc?Dzieki.

.Zbieznosci nie zdazylem ustawic przed swietami,mam zamiar sie z tym udac w poniedzialek.

Najpierw ustawiłbym zbieżność. śrubą na maglu nie robi się tego ot tak sobie, bo magiel będzie ciężko chodził w skrajnych położeniach, nie będzie wracać kierownica, a tak w ogóle to na pewno nie to. Ustaw zbieżność i napisz co to dało.

Dziwna sprawa , skoro nie ruszałes drązków to zbieznosc powinna byc spoko ...

Z drugiej strony patrzac to tak jak pisze beryl ta sruba jest od kasowania luzu na kierownicy i dokreca sie ją w ostatecznosci ...

Zobacz czy dobrze sa podokrecane wahacze bo skoro koncówki były dobre to raczej nic nie powinno sie dziac i auto

nie powinno latac po całej drodze.

Napisz jeszcze jakie masz auto bo troche ciezko sobie wyobrazic jaka moze byc jeszcze przyczyna

chodzi o e36 napewno dam znac jak pojade na zbieznosc jeden koles twierdzi ze mogla sie przestawic nawet jak nie ruszalem koncowek,sam juz nie wiem co o tym myslec zaczne od opon ponowne wywazenie zbieznosc i zobacze co sie zmieni dzieki za podpowiedzi jak wam cos przyjdzie do glowy piszcie pozdrawiam.Dodam ze przed wymiana bylook oprocz stukania sworzni.

witam bylem dzis na zbieznosci odnosnie myszkowania o ktorym pisalem wczesniej,diagnoza trafna zla zbieznosc,facet ktory to robil powiedzial ze jadac bez trzymania autko ucieklo by w prawa strona 20m na odcinku 1km,stad myszkowanie pozdrawiam.