czarek666 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 witam mam Bmw seri 5. 520i 24V z 93r.mam w aucie zegarek analogowy,czy da rade załozyc elektroniczny?bo próbowałem juz i nic,tzn zegarek nie reaguje na ustawienia.u sieb we wtyczce mam chyba 3 lub 4 przewody.czy musze miec ten ,,komputerek''o jakims specjalnym nr.czy podejdzie z 12 zaworowgo pieca.I druga sprawa od czego 2 wtyczki(zaślepione)biała i czarena za skrzynka bezpieczników pod podszybiem.przewody wchodza do kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 A o jakim zegarku myslisz? 1.Godzina/data/temperatura? 2.Czy może pełny OBC? Wtyczek jest wiele pozaślepianych gdybyś się dobrze przyjżał,to mogą być wtyczki od dodatkowej pompy wody,czujnika temperatury zewnetrznej,klimy itd.(trzeba by po kolorach przewodów sprawdzać w schematach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek666 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 chodzi mi o ten z zegarkiem,data i godzina,bo pełen OBC chyba odpuszcze,wtyczek to zawiele nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 chodzi mi o ten z zegarkiem,data i godzina,bo pełen OBC chyba odpuszcze,wtyczek to zawiele nie ma:) Po zamianie zegarka analogowego na elektroniczny z termometrem potrzebne jest jeszcze podpięcie dodatkowego plusa , inaczej będzie podświetlony i będzie wyświetlał zera na zegarku ale żadnych ustawień nie będzie można zrobić :wink: pin4: ground pin5: blue/red/yellow, temp sensor pin8: + from fuse F1 pin9: + from fuse F20 pin18: white/blue, chimes pin19: white/red, chimes pin22: grey/red, light switch Tobie konkretnie trzeba podpiąć plusa ze stacyjki pod pin 9 i będzie można przestawiać godzinę , nie bierz plusa z pin8 bo będzie ci ciągle świecił zegarek nawet po wyłączeniu zapłonu :mrgreen: Piny masz oznaczone na gnieździe ! Potem jeszcze gong i termometr jeśli nie było wcześniej zamontowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Dokładnie,jeśli zmostkujesz pin 8 z 9 to będzie tak jak pisze Lucius. Nie bierz też (plusa) z pinu na którym jest podświetlenie zegarka bo godzinę będziesz mógł przestawiać tylko przy włączonych światłach pozycyjnych pozatym przy ściemnianiu oświetlenia kokpitu zegarek będzie migał naprzemiennie z temperaturą. Na pin 9 podaj plusa po stacyjce(pozycja kluczyka 1,2,start)to wtedy zegarek włączy się po przekręceniu kluczyka i będzie możliwość jego pełnej obsługi i poprawnego działania nawet przy sciemnianiu oświetlenia a wyłączy się jak dasz kluczyk w pozycje 0. Spodziewaj się temperatury -30/-34/-37 jeśli nie podłączysz czujnika temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek666 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 czyli zegarek i data bedzie działac,a do termometra potrzebuje czujnik?bede próbował coś zdziałac.dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Podłączenie tego to jakaś 1h + 1h na podpięcie i umocowanie gonga jeśli byś go chciał. Kilka miesięcy temtu montowałem u siebie taki zestaw. Co do tego plusa po stacyjce to najbliżej można go pociągnąć od wiązki radia tylko pamiętaj że to nie jest czerwony ani czerwonobiały (+) tylko podpinaj się pod fioletowobiałego(jest troche grubszy niż inne przewody w wiązce)i to na nim pojawia się (+) w pozycji kluczyka 1,2,start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam do E30 tez posiadacie takie dokladne informacje co gdzi i jak podlaczyc? Chodzi mi o te male OBC czy jak sie to nazywa... Godzina/data/temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi