woz Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam. Slyszalem ostatnio, ze w dieselkach (szczegolnie w tds'ie, gdzie powinno sie naprawde dbac o pompe paliwa) dobrze jest do pelnego baku paliwa dolewac jakies dodatki w postaci specjalnego oleju (lub cos podobnego) aby upewnic smarowanie pompy podczas pracy. Czy ktos o czyms takim slyszal i moze wie o jakie dodatki chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ja slyszalem o tego typu specyfikach ale ich celem jest wytracenie wody z paliwa i niby jakies uszlachetniajace paliwo ile wtym prawdy i czy to dziala niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas81 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja tam do swojego nic nie dolewam, przejeździłem już nim 50 000 i nie widze żeby czegoś potrzebował. Wiadomo zimą przy dużych mrozach dolewam tylko te środki/uszlachetniacze (czy jak to tam zwać) żeby paliwo się nie ścięło, ale to tylko jak jest poniżej minus 10 :mrgreen: silnik pracuje jak pszczółka <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi