Forest Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Czym może byc spowodowane gasnięcie ksenonu? Po włączeniu świateł albo wogóle nie odpali albo przez jakiś czas jest OK, następnie jeden z ksenonów gaśnie. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu świateł jest OK. Co może byc przyczyną? Żarniki są nówki sztuki w oryginale. Druga sprawa - lampa prawa świeci mocniej niż lewa. Nawet zamiana żarników miejscami nie przynosi efektu, lewa świeci słabiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ja miałem takie akcje w zeszłym roku w zimie , mysle ze mozliwą przyczyną mogą byc przymrozki , nie potrafie tego wytłumaczyc ale działo sie tak dokładnie jak piszesz , zapalał sie jeden a po wyłaczeniu / właczeniu swiateł swieciły juz normalnie :wink: Natomiast praktycznie przez cały rok nie miałem takiej sytuacji , wiec mysle ze jakis wpływ na swiecenie lub nie ksenonów mogą miec własnie niskie temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 kolega miał taki problem, wymienił żarnik-dalej to samo, wymienił przetwornicę- dalej to samo, w końcu jakiś magik elektryk stwierdził słabą masę w wiąsce, naciął koszulkę przewodu masowego tuż przy reflektorze dolutował kabelek następnie przykręcił go bezpośrednio do karoseri i problem znikł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario__s Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) Miałem dokładnie to samo. Spróbuj bardzo delikatnie podgiąć styki we wtyczce, u mnie pomogło. W jednej z firm zajmującej się xenonami już chceli mi wymieniać zapłonnik a tu taka drobnostka Edit: Upsss dopiero teraz zauważyłem datę tego posta - przepraszam za odgrzewanie starego koltleta - może jednak komuś się przyda na przyszłość Edytowane 31 Maja 2010 przez mario__s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ja miałem takie akcje w zeszłym roku w zimie , mysle ze mozliwą przyczyną mogą bycprzymrozki , nie potrafie tego wytłumaczyc ale działo sie tak dokładnie jak piszesz , zapalał sie jeden a po wyłaczeniu / właczeniu swiateł swieciły juz normalnie :wink: Natomiast praktycznie przez cały rok nie miałem takiej sytuacji , wiec mysle ze jakis wpływ na swiecenie lub nie ksenonów mogą miec własnie niskie temperatury Metal w niskich temperaturach się kurczy , przy mrozie słabe styki stają się jeszcze słabsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi