Nazar Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam ja z pytaniem.Mam w swojej Babuni zimowki na felgach 15/6 cala ET47. I chcialem zalozyc felgi z E34 zeby powiedzmy dodac jej"szerokosci" bo na moich oryginalnych stoi jak "wąskotorówka". Widzialem kilka E36 wlasnie z szerszymi stalowkami i pytanie brzmi: czy fele jak w temacie tzn.15/6,5 cala z ET 20 i opona 195/60 nie beda obcierac mi z tylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 No wlasnie moze ocierac o nadkola. Niestety ale zadko sie zdarza zeby zalozyc zamiennie E34 do E36 wlasnie z uwagi na ET najczesciej pasuje taka opcja ze fele z E36 po zastosowaniu dystansów pasuja do E34 odwrotna zamiana najczesciej konczy sie ocieraniem opony o nadkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 No wlasnie moze ocierac o nadkola.Niestety ale zadko sie zdarza zeby zalozyc zamiennie E34 do E36 wlasnie z uwagi na ET najczesciej pasuje taka opcja ze fele z E36 po zastosowaniu dystansów pasuja do E34 odwrotna zamiana najczesciej konczy sie ocieraniem opony o nadkole No i dlatego pytam bo poza forum jedni twierdza ze nie bedzie, inni ze bedzie obcieralo. Wlasnie dlatego czekam na odpowiedz ludzi ktorzy juz to zrobili bo jak mowilem widzialem kilka sztuk e36 z felami od e34 tyle ze niemialem okazji spytac wlascicieli.Jedna na bank miala 15/6 ET 20 . Jeden koles na allegro twierdzil ze 15/7 przy tym ET mu nie obcieraly,ale wiesz jak jest na allegro.Tam 10" z 5-tki,7-ki twierdza ze wchodza do e36:) albo ze maja fele do BMW o rozstawie srub 5x112 hehehhehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 15/6 ET 20 Mysle ze przy waskiej oponie na poziomie max 185x60x15 nie powinno ocierac ale to mowie musiałby ktos napisac kto ma to załozone ze na 100% nie obciera w takiej konfiguracji :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 ciężko stwierdzić na 100% czy będzie obcierać czy nie , najlepiej założyć i sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dokładnie, nie masz możliwości pożyczenia jednej takiej felgi z oponą, nawet 195/65 bo to popularny rozmiar i założyć, sprawdzić? Kiedyś próbowałem założyć do siebie, do sedana E36 i wogóle nie mogłem ich przykręcić tak szeroko było, ale pamiętam zę to minimum 205 albo nawet 225 opony były, więc z wąskim kapciem 185 mogło by być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo1986 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 siemka na 90% będą ocierać mój kolega miał tez założone takie fele i jak jeździł sam + pasażer z przodu buło OK ale jak był komplet pasażerów i mały bagaż to już kapa zaczęło ocierać i musiał zmienić na mniejsze ale warto spróbować najlepiej tak jak E34-Patryk napisał pożyczyć od kogoś i spróbować to nic nie kosztuje no może piwko happy_bmw za pożyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 ja miałem u siebie w sedanie et20 i nie ocierało ale tam było 1.8 z bębnami i nie wiem czy nie ma różnicy miedzy tarczówkami [ Dodano: 22 Grudzień 09, 21:56 ] oponę miałem 185/65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi