Maras1122 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam ,sytuacja ma miejsce w sedanie E36,w lecie wymienialem w nagrzewnicy chlodniczke ,bo stara ciekla, oraz chlodnice i popelnilem mega blad poniewaz, aby sprawdzic szczelnosc zalalem ja woda i o tym zapomnialem . Przypomnialem sobie po pierwszych dwoch dniach mrozu :twisted: . Roznymi sposobami chlodnice uratowalem pompe wody tez tylko wieje mi zimne powietrze wewnatrz. Weze przy elektrozaworze sa miekkie wiec lodu nie ma,pozostale tez bez lodu.Zalalem uklad plynem i odpowietrzylem.Autem przejechalem dzisiaj 30km i nic sie nie zmienilo temp. silnika w polowie ,a powietrze jak w lodowce. Czy moze zamarzla mi ta mala chlodniczka wewnatrz ,czy moze po jej wymianie powinienem odpowietrzyc uklad ogrzewania?? I jeszcze jedno pytanie odpowietrzajac chlodnice odpowietrza sie tez uklad nagrzewnicy i nawiewow wnetrza ,czy moze jes jakies osobne odpowietrzenie -jesli tak to jakie? z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Hejka.Ja niewiem jak miales poprzednio ale ja i moj kumpel w E36 mamy tak ze przez nawiewy leci chlodne powietrze ale jak puszcze na szyby badz nawiew na podloge to leci gorace.Sam sie wystraszylem kiedys (po zakupie) ze cos niechalo z ogrzewaniem jest ale po przekreceniu w inne polozenie juz jest ok. Tymbardziej uspokoil mnie fakt ze kolega w benzynie tez tak ma. Moze ma tak byc a moze niema....hmmm Jak co to poprawcie mnie koledzy z kadry BMW:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 U mnie na roznych ustawieniach nawiewow ,wieje tylko zimne powietrze... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Nazar to rozwiaze twoj problem. Jak popatrzysz na przelacznik nawiewu to pozycja w ktorej wieje tylko na kabine jest otoczona niebieskim kolorem Ja tez mialem ten problem pare dni temu. Maras z tego co wiem to odpowietrza sie tylko zapomoca tej srobki przy chlodnicy bo tez mam maly problem mimo ze silnik jest nagrzany musze zrobic paaare dobrych kilometrow aby odczuc cieplo w kabinie, ktore i tak niejest mocne. Natomiast pare dni temu gdy sie slizgalem po parkingu czyli niskie biegi wyzsze obroty w kabinie zrobila sie poprostu sauna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 A moje zdanie takie ze W nagrzewnicy byla woda i sie ostala mimo wymiany na plyn. Postaraj sie pokatowac autko zeby termostat puscil duzy obieg,jak to nic nie da to wylacz grzanie i niech pochodzi autko na zimnym wianiu,potem odkrec grzanie,moze jakos sie nagrzewnica odblokuje U mnie ostatnio tez grzanie dopiero po pol godzinie zalapalo.Myslalem ze oszaleje,nagle poczalem taki specyficzny swad i wszystko zaczelo dzialac jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo1986 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 spróbuj jeszcze raz odpowietrzyć ustaw nawiew na ciepłe powietrze włącz dmuchawę i spróbuj jeszcze raz odpowietrzyć może pomoże powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 czesc tez jestem za tym zebys sprobowal odpowietzryc autko jeszcze raz koniecznie na wlaczonym ogrzewaniu nie poddawaj sie szybko moze to chwile potrwac,u mnie w kazdej pozycij leci cieple powietrze chociaz z tego co wiem jak jest wersja bez klimy to z wlotow "na twarz"leci tylko zimne powietrze.Ostatnio zmienialem plyn u siebie i odpowierzenie zajelo mi prawie2,5h.Mysle ze jakos pomoglem i w blad nie wprowadzilem,jezeli tak prosze mnie poprawic,napisalem to co wiem z wlasnego doswiadczenia pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 podłącze się pod temat. Z tyłu leci mi zimne powietrze na tylną kanapę co ztym fantem zrobić wkurzające ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adm87 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 I ja mam podobny problem co mat, ogrzewanie z przodu działa idealnie, lecz na tylną kanapę tylko i wyłącznie zimne... nie mam pojecia zielonego co sie dzieje? prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 odpowietrzaj to auto na górce żeby przód stał wyżej bo prawdopodobnie źle jest odpowietrzony odpal samochód odkręć korek od chłodnicy i odpowietrznik i lej tak długo płyn aż przestaną bańki lecieć z odpowietrznika potem zakręć odpowietrznik i korek. przejedź się aż termostat się otworzy i powinno byc dobrze . chyba że mróz wyrządził powazniejsze szkody bo woda jak zamarza rozszerza się 3 krotnie niestety nie wiem jaki mróż w polsce bo jestem poza granicami kraju pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek55 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mam ten sam problem z nawiewem na przednia szybe dmucha ciepłe a na kierowce zimne moim zdaniem zepsuł sie ten przełacznik z niebieskimi szczałkami kiedys mnie podkusiło i przełaczyłem na nie i juz tak zostało dmucha zimne nie da sie ustawi c inaczej tzn pokrętło zmiany nawiewu działa kręci sie ale na kierowce wieje zimne tak ze cieple leci tylko na szyby i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi