Gość Da_Vidoo Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Panie i Panowie potrzebuje wszelkiego rodzaju informacji na temat modelu zawartego w temacie. Każda opinia jest dla mnie ważna. Jeżeli ktoś posiada ten model to proszę o wymienienie wszelkiego rodzaju usterek, problemów i innych bolączek. Nie pogardzę też informacjami o kosztach eksploatacji 8) Generalnie będę szukał autka z klimą(tudzież climatronic), skórzaną tapicerką i w miarę możliwości "wypasioną" elektryką. Rocznik- w zależności od dostępnych funduszy, raczej wersja po lifcie. Zastanawiałem się także nad silnikiem 1.8IS, ale stwierdziłem że puki żony i dzieci nie posiadam to trzeba korzystać z życia :twisted: Domyślam się że ktoś doczepi się treści tematu bo pewnie był już poruszany na forum, ale na wertowanie i szukanie to dnia i nocy by mi nie starczyło :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Szukalem rowniez takiego egzemplarzai szczerze ci powiem, ze jest to nielada wyczyn. Oczywiscie o ile dysponujesz srodkami na takie auto to zapewne kupisz w dobrym stanie. Ja osobiscie sie poddalem zrezygnowalem z coupe i zakupilem sedana z silnikiem m50b25. To roniez bylo ciekawe wyzwanie ogladalem sporo sedanow i zawsze byly jakies problemy. Poki co z egzemplarza ktory zakupilem jestem zadowolony silnik moze nienalezy do najoszczedniejszych ale taki ma byc (na baku zrobilem po wroclawiu niecale 400km ale byly to rozne jazdy na krotkich odcinkach gdzie podroz trwala do 10min, 3h w korku, a jak sie rozloznialo to ogien) ma dawac frajde z jazdy a wrazenia w mojej opini sa bardzo odczuwakne <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ogolnie fajny silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 a moze by sie tak przejechac do niemiec? tam moze znajdziesz w dobrym stanie... bo 2.5 w dobrym stanie to raczej ciezko kazdy kto dostaje taki sprzet wyciska z niego ile sie da i ma raczej troche piezniazkow na paliwo wiec przebiegi nie sa male.... Ale zawsze lepszy duzy przebieg w D niz PL... <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ja sobie sprowadziłem e34 525 z niemcowni zrobione jakieś 3tys km wymieniłem termostat i wczoraj chłodnicę. Zawieszenie igiełka i silniczek wszystko si. Polecam motor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 a moze by sie tak przejechac do niemiec? tam moze znajdziesz w dobrym stanie Z tym, ze tam auto w dobrym stanie kosztuje duzo wiecej niz u nas, a poza tym, gdy niemiec nosi sie z zamiarem sprzedazy auta to przestaje o nie dbac 2-3 lata wczesniej,a juz napewno dlugo nie jest zmieniany olej. Dlatego jezeli chcesz tanio kupic dobre auto (w rzeszy) to poszukaj czegos lekko uszkodzonego, bo wtedy auto jest sprzedawane niespodziewanie, bo tam naprawy sa drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 A w PL ktos dba jak chce sprzedac auto? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 A w PL ktos dba jak chce sprzedac auto? Nooo...ja happy_bmw A tak na serio to szkoda, ze nie robilem zdjec tych "chlewikow" ktore przywozilem, zanim je doprowadzilem do jakiegos porzadku, bo wkleilbym zdjecia:) Dlugo niewymieniany olej to u niemcow standard przed sprzedaza auta. Np kupilem kiedys Mazde 626 i dolalem...2,5 litra oleju! a caly uklad to 3,7 l. Sorki, ze tak nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Z usterkami tego auta co pytasz jest różnie ale jak kupujesz to sprawdzaj czy szyby nie są luźne, czy prawidłowo się domykaja po zamknięciu drzwi. większość e36 lubi korodować z przodu w tylnej części wnęki koła. U mnie np po 2 latach po zakupie klima nie chłodzi ale to trzeba ją nabić zegarek mi się spieszy w OBC, czasem podczas jazdy szyby się domykać nie chcą, muszę zwalniać i wtedy się domykają. w zawieszeniu nic mi nie stuka. Troche słąby ręczny, hamulce tez mogłyby być lepsze odrobinę. Ja mam wersję z automatem, nic jak narazie się nie dzieje z automatem. Co 10kkm wymiana oleju mobil1 10w40 jakieś 150 zł z filtrem. Spalanie w trasie <130km/h poniżej 7.5 litra. w mieście koło 11 z lekką nogą. Jak masz ciężką to spali i 20l. Jak była stuknieta to lubią występować jakieś usterki instalacji, głównie światła czasem jakieś nie działą u mnie np mam problemy ze stopem, czasem jedna lampa nie świeci. Jak o silnik ktoś dbał to będzie zyleta, ale jak ktos zaniedbał olej to samoregulatory mogą klekotać no i sam silnik już nie jest taki żywy. Jak kupowałem swoją to oglądałęm z 5 po całęj polsce (sedany/coupe) niektóre to jezdziły jak polonez:| no dosłownie porażka, a sprzedający napytanie "gdzie te 190 koni?" odpowiada "ja nie jestem zwolennikiem szybkiej jazdy" no to ręce opadają jak jedziesz oglądać auto z centrum nad morze. Niestety na przebieg tez nie ma co patrzeć, można sobie darować, poprostu przejechać się i sprawdzić jak autko śmiga czy łądnie płynnie przyśpiesza, czy nic nie puka no itd. Polacy neistety lubią cofać liczniki o połowę, moja miałą 200kkm. oglądałęm tez z przebiegiem 150kkm a w środku chlew no i kupa a nie silnik. w przebieg mojej e36 tez nie wierzę bo to zdecydowanie za mało jak na auto z tego roku(94). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComTom Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam Ja swoja mam od 2006 roku Jak tylko ja kupilem wymienilem tarcze klocki i profilaktycznie visco termostat (naczytalem sie o padajacych glowicach etc.)od tamtej pory poza wymianami oleju co 10 tys na 10w40 wymienilem w prawym i lewym kole kocowke wahacza oraz szczotkotrzymacz w rozuszniku (zupelnie nie potrzebnie ale jak juz mialem wyjety rozrusznik to wymienilem (winowajca byl akumulator ktory wymienilem na nowy))To tyle jesli chodzi o mechaniczne sprawy, autkiem zrobiem 70 tys km i powiem ze naprawde jestem zadowolony. Obecnie jesli znajdzie sie kupiec autko jest na sprzedaz jesli sie nie znajdzie to bedzie dalej mi sluzyc. Autko zakupilem od pierwszego wlasciciela tzn. najpierw wlascicielem byl maz pozniej zona ktora troche go ztuningowala poszerzyla nadkola wpakowala sportowa kierownice Victor Reinz zawieszenie KW koni (zapomnialem napisac, wymienilem je na lagodniejsze) Jak ktos bedzie zainteresowany moge przeslac zdjecia autka. Moj numer 667 265 263 Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi