Importer Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Czy wymienial ktos lozysko w tylnym kole w e36? Jezeli tak to mam pytanie: czy da sie to zrobic bez demontazu wahacza? Udalo mi sie wybic stare lozysko i nabic nowe, ale okazalo sie, ze musze kupic nowa piaste nr 1 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB11&mospid=47441&btnr=33_0441&hg=33&fg=40 piasta juz zamowiona, nowa, ale pytanie czy w czasie wkladania tej piasty nie uszkodze lozyska, a konkretnie czy nie wypchne jego wewnetrznej czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 siemano.. ja wymieniałem tylni piast i koło (no ale nie sam i nie trzeba było odkręcać wachacza) a łożysko masz od wewnętrznej strony piasta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Wlasnie skonczylem wymieniac (sam). Z wybiciem starego lozyska nie bylo problemu,bardziej chodzilo mi o sposob na wcisniecie piasty w lozysko, tak, zeby go nie uszkodzic. Udalo mi sie bez wyjmowania wahacza. Jutro wrzuce zdjecia i opis, moze komus sie kiedys przyda. Najpierw wbilem lozysko w wahacz przy pomocy starego lozyska, natomiast piaste w lozyzsko wcinalem przy pomocy sruby fi 20, dlugosci 15 cm, nakretki i dwoch podkladek o srednicy zewnetrznej 6 cm. Na zdjeciu pokazalem na starych, wymontowanych czesciach jak to zrobilem, na zdjeciu jest tylko jedna (wewnetrzna) czesc lozyska, ale mysle, ze to wystarczy. Po wlozeniu sruby tak jak na zdjeciu powoli dokrecalem srube pilnujac, zeby piasta prosto wchodzila w lozysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 heheheh Polak potrafi.Gratuluje pomyslu.Pisales ze piaste wymieniales bo byla zjechana juz.Ciekawe czy by poszlo tak gladko jakby byla"ciasna" .Gratuluje pomyslu i sam jestem ciekaw czy dlugo ci to pochodzi....nie jestem znawca ale slyszalem z wypowiedzi mechanikow ze metodami domowymi bez prasy zdarzalo sie ze lozysko wytrzymywalo miesiac...Pozdrawiam [ Dodano: 20 Grudzień 09, 11:35 ] heheheh Polak potrafi.Gratuluje pomyslu.Pisales ze piaste wymieniales bo byla zjechana juz.Ciekawe czy by poszlo tak gladko jakby byla"ciasna" .Gratuluje pomyslu i sam jestem ciekaw czy dlugo ci to pochodzi....nie jestem znawca ale slyszalem z wypowiedzi mechanikow ze metodami domowymi bez prasy zdarzalo sie ze lozysko wytrzymywalo miesiac...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Z wyjeciem nie ma problemow, bo mozna ja wybic, ale wtedy lozysko sie napewno rozsypie. Na zdjeciach widac, ze jest zuzyta, ale montowalem juz nowa piaste i nowe lozysko. z wypowiedzi mechanikow ze metodami domowymi bez prasy zdarzalo sie ze lozysko wytrzymywalo miesiac... Chodzi pewnie o wbijanie, bo wtedy napewno dlugo nie pochodzi, lozysko trzeba wcisnac, a nie wbic. Nie wiem ile pochodzi, ale mysle, ze bedzie OK, bo doszlo do konca, ale profilaktycznie bede co jakis czas sprawdzal czy da sie jezcze dociagnac. Jak zdechnie to napisze o tym napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grischa88 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 hehe... Moim zdaniem łożysko tez mozna wcisnac w ten sam sposob z gwintem z metra i nakrętkami wtedy nie bedzie bite tylko wciskane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Te - hajer przodowy! Widział Ty z którego roku ten temat? lolol (Forest - nie bij - musiałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi