el_banano Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 witam wszystkich. mam mały problem z nawiewem u mnie w aucie a mianowicie chodzi o to że silnik jest rozgrzany ( chodzi od przynajmniej 30 min) i nie leci ciepłe powietrze Leci dopiero jak podczas jazdy przekrocze 2000 obr. kiedy zejde poniżej tych obrotów to znów lici zimne. Co to może być ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Moze byc zapowietrzony uklad, ale bardziej prawdopodobne, ze masz zapchana nagrzewnice. Przy wyzszych obrotach pompa wody ma wieksza wydajnosc i da rade przepchnac wode przez nagrzewnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Tak jak napisał Importer - zapowietrzony układ. Miałem to samo: tylko ze u mnie waliło zimnym z prawej strony klimatronica a po lewej normalnie sauna. Odpowietrzenie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Bananie odpowietrz dobrze auto i będzie miodzio-sauna.. p.s. miałem to samo jakiś czas temu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A ja sie podepne po temat niechce robic odatkowego tematu. Auto e36 325i wskazowka 1mm od pianu na prawo. Nawiew cieplego powietrza na skarpety i szyby dzila ok, dosc dlugo sie nagrzewa ale dziala natomiast nawiew na kabine niedziala tzn calyczas leci zimne powietrze. Uklad odpowietrzalem ale bez zmian. Dodam ze wydmuchalo mi malego listka z wylotow w kabinie, czy moze to swiadczyc o zapchanym ukladzie ? jezeli tak jak do tego sie zabrac tzn sprezone powietrze wystarczy? trzeba cos rozbierac ? itd itp Za wszelka pomoc ziekuje z gory uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 powróce do tematu. Jakiś czas temu rafals mi tłumaczył jak odpowietrzyć układ ale w moim tds'sie jego sposób jest do niczego. czy potrafił by mi ktoś dokładnie wytłumaczyć jak ten układ odpowietrzyć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 w tds-ie ojca odpowietrzałem juz kilka razy(raz w trasie,potem po powrocie jak założyłem nowy wąż i kilka dni później jak kupiłem płyn)i nie było żadnych problemów bo jest przecież pompka elektryczna pod zbiorniczkiem wyrównawczym,zobacz moze ona padła i blokuje przepływ płyny na wolnych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 A może zawór od nawiewu jest walnięty, ja tak miałem, że nie otwierał sie u mnie w Climatronic i miałem tylko ciepłe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi