Kamil Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 witam! chciałem skorzystac z okazji ze alumki leżą w garażu i je jakos odnowic ale bardzo nie wiem jak! umyłem je porządnie no i co dalej?? od zewnatrz wygladaja ładnie i mysle ze jakaś pasta i było by ok ale strona wewnetrzna ma sporo takich czarnych kropek od klockow i asfaldu! i moje pytanie jak sie tego pozbyc ?próbowałem sasta lekko snierna i jest lepiej ale do konca nie daje rady tego usunąć!moze jakaś lepsza paste trzeba kupic no i te przebarwienia. prosze was o jakieś podpowiedzi! z gory dzieki to sa takie felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Na alledrogo widziałem kiedyś taki płyn co ładnie doczyszcza fele z błota,smoły,i pyłu z klockow. Pokazana była fota właśnie wewnętrznej strony felgi i dawało radę. Możesz spróbować koncentratem stężonym do karchera ale nie wiem jak to wpłynie na lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 myślałem też zeby papierem wodnym 1500-2000 to poszlifować ale wtedy pewnie zedre odrazu lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heno Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Nie wiem jak ślady po klockach ale smołę najlepiej usunąć zwykłym rozpuszczalnikiem, on nie uszkadza lakieru, miałem takie ślady na zderzakach i dało rade bez problemu wiec może spróbuj to koszt ok 2pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 mołę najlepiej usunąć zwykłym rozpuszczalnikiem, ooo dobry pomysł ! napewno tak zrobie <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniu141 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Są specjalne preparaty do odtłuszczania felg aluminiowych, które rozpylasz na felgę, czekasz kilka minut i można spłukać wodą. Mi znajomy z warsztatu przyniósł kiedyś w słoiku, dlatego nie podam nazwy, bo nie wiem. Ale muszę powiedzieć, że daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Go Gone, dostępny w sklepach z farbami, buteleczka 200ml kosztuje ponad 20zł, ale nadaje się do usuwania kleju, opiłków klocków hamulcowych itp Recepturka nie ma wpływu na lakier, można stosować bezpośrednio na karoserii. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heno Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 mołę najlepiej usunąć zwykłym rozpuszczalnikiem, ooo dobry pomysł ! napewno tak zrobie <bmw_2>mała poprawka nie kupuj rozpuszczalnika tylko rozpuszczalnik ekstrakcyjny lub benzynę ekstrakcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Kamil,zacznij od sposobow najtanszych (oprocz rozpuszczalnika). Proponuje Ci kupic taka kupe jak pasta TEMPO. Smole i asfalt tym zetrzesz.Tylko musisz dobrze wcierac. Wiem to z doswiadczenia,bo robilem ta pasta prawie cala kabine od Scani i po smole o dziwo ani sladu.Nie zebym ja zachwalal ale do felg powinna sie nadac. Chociaz najpierw sprobuj z tym rozpuszczalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Proponuje Ci kupic taka kupe jak pasta TEMPO. a ta paste to jakąś lekko ścierna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Tak ona jest lekko scierna i kupisz ja na kazdej stacji benzynowej. Ale sprobuj najpierw z tym rozpuszczalnikiem,zeby nie popadac w niepotrzebne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 po obiedzie skoczyłem na stacje benzynowa kupiłem paste tempo, okazało sie że w szafce w garażu mam jeszcze benzyne ekstrakcyjna przetarłem nia felge i rzeczywiście wiekszosć tych czarnych kropek znikła. i zaczołem działać pasta tempo... efekt jest taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi