tazunio Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 siemka, 9J16 ET25 1.mial ktos z was moze zalozone takie felgi w e30? 2.wloze je do e30? chodzi glownie o to czy nie beda tarly o amorek lub co gorsze, czy nie za bardzo beda wystawac... ---------------------------------------------------------------------------------------------------- bo jesli dobrze kombinuje to: aktualnie mam z tylu 9J16 ET15, czyli 9cali szerokosci, jeden cal to 25,4mm, wiec felga ma szerokosc 228,6mm, ET15, czyli plus 15mm chowa sie w nadkole (=243,6mm) nowa felga bedzie miala 9J16 ET25, czyli schowa sie w nadkole o 10mm wiecej (253,6mm) z przodu mam 7,5J16 ET20, czyli felga ma szerokosc 190,5mm, ET 20, czyli plus 20mm = 210,5mm nowa felga bedzie schowana tak jak tylna, czyli az o 43,1mm wiecej niz aktualnie zalozona wiec z tego wychodzi, ze musze sprawdzic czy mam jeszcze miejsce miedzy tylna felga a amorkiem (10mm) i przednia felga a amorkiem (43mm) oczywiscie jesli dobrze policzylem, poprawcie mnie jak cos poplatalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 dobrze liczysz. z przodu 9'' musi miec ET conajmniej 15 (jesli jest gruba laga) ale zbyt duze ET moze opierac felge o lage wiec wtedy musisz zastosowac dystans. z tylu felgi wejdą i nic sie nie bedzie działo, tyle ze beda troche schowane (duzo bardziej niz przod). ja mialem 9'' ET10 i minimalnie tarło przy 215/40R16 - ale ja nie mialem zagiętych rantow wewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DavMc Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 z przodu 16/9 wczodzą na grubą lagę ale et nie większe niż 15 u mnie et 15 na przodzi e minimalnie tarło, więc dałem 2mm dystansu i mam et13 jeżeli chodzi o tył to z moich doświadczeń 16/9 wchodzi od et30 do et13 włącznie tylko im mniejsze et tym niższa i bardziej naciągnięta opona musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi