pietrynek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 WITAM...MAM PYTANKO.MAM BMW E30 320I 1986ROK.ODCZUWALNE SA DRGANIA NA KIEROWNICY PODCZAS JAZDY I SPADEK MOCY,NIE JEDZIE JAK TRZEBA...POMOCY?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Co do drgań kierownicy to: -niewyważone koła -uszkodzone opony -uszkodzone/krzywe felgi -krzywe tarcze hamulcowe -uszkodzone/luźne wachacze -uszkodzone/luźne drążki kierownicze Co do spadku/małej mocy to: -silnik nie spełnia Twoich oczekiwan-do wymiany na inny np.2,5:3,5. Zbyt ogólnie to napisałeś żeby postawić jakąś diagnozę. Np.kiedy się to dzieje?A może są jakieś okoliczności przy ktorych odczuwasz ten objaw(zimny/ciepły silnik,rozpędzanie,stała prędkość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrynek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Co do drgań kierownicy to:-niewyważone koła -uszkodzone opony -uszkodzone/krzywe felgi -krzywe tarcze hamulcowe -uszkodzone/luźne wachacze -uszkodzone/luźne drążki kierownicze Co do spadku/małej mocy to: -silnik nie spełnia Twoich oczekiwan-do wymiany na inny np.2,5:3,5. Zbyt ogólnie to napisałeś żeby postawić jakąś diagnozę. Np.kiedy się to dzieje?A może są jakieś okoliczności przy ktorych odczuwasz ten objaw(zimny/ciepły silnik,rozpędzanie,stała prędkość). DRGANIA WYSTEPUJA PRZY ROZPEDZANIU A CO DO SPADKU MOCY...SILNIK NIE CIAGNIE.PEDAL DO PODLOGI A ON ROZPEDZA SIE POWOLI...NA KAZDYM BIEGU I DOPIEO JAK MA 4TYS OBR CZUJESZ COS.WOGOLE SIE NIE WKRECA TAK JAK POWINNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 DRGANIA WYSTEPUJA PRZY ROZPEDZANIU - zle wyważone koła/ zużyte opony NA KAZDYM BIEGU I DOPIEO JAK MA 4TYS OBR CZUJESZ COS - ogólnie m20 zaczyna jechać od 3500-4000 chyba ze wczesniej jechał inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 możliwe że skończyło się sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 możliwe że skończyło się sprzęgło Ale chyba jakby się skończyło sprzęgło to by obroty rosły bo by się ślizgało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jetker23 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Mam podobny problem, odczuwam przy wolnych i szybkich obrotach jak kierownica mi drga i niewiem co to moze byc, kola zmianialem na zime i były wyważane to niewiem co to może byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi