szulik4 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam od jakiegoś czasu moja furka e36 m50b20 coś zaczeła zamulać i dużo palić. Opisze objawy może ktoś z was mi pomoze. rano jak zapalam autko i silnik jest zimny wszystko jest ok ładnie zapala obroty też wporządku NIC NIEFALUJE. Ruszam wszystko ok, silnik ma kopa jak potrzeba i ładnie sie odpycha ale tylko przez jakies kilka minut jak przejade 1-2 kilometry temperatura dochodzi do pierwszej kreski i tu sie zaczynają problemy. Autko praktycznie niereaguje na wcisnięcie gazu, zamula i potrafi strzelać w filtr powietrza. Gdy pulsacyjnie wciskam gaz to łapie pewien moment i wtedy przyśpiesza jakby mieszanka sie wzbogacała, Dodam jeszcze że dużo mi teraz pali a wcale niejedzie. podmieniałem przepływke ale niewiem czy była sprawna (podobno tak) i nic sie niezmieniło. Typowałem jeszcze czujnik temp silnika ale jeszcze go niesprawdzalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Moim zdaniem to sonda lambda , na poczatku jest ok bo silnik pracuje powiedzmy na "ssaniu" , zawsze mieszanka jest bogatsza a skoro piszesz ze dzieje sie to po 1-2km to tym bardziej wyglada to na sonde bo wtedy to ona przejmuje dobór mieszanki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Czujnik temperatury raczej nie, bo gdyby byl uszkodzony to tyle, ze wiecej by pali, ale jechac powinien normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Sonda raczej, a że strzela to może przepływka- to tylko "głośne mysli" A kiedy to sie stało- pewnego poranka, czy w czasie jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 U mnie, gdy strzelal w kolektor ssacy to zsunal sie waz z krokowca i lapal "lewe" powietrze. Wtedy strzelal na wolnych i na wysokich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 wczesniej w 1.8is miałem walniętą sonde i tez na wolnych nie chodziła a paliła podwójnie prawie.ale nie strzelała w filter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 szulik4, Czy znalazles przyczyne? Mam chyba to samo http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/strzaly-w-kolektor-ssacy-vt13434.htm?highlight=strzaly++kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 co do tego spalania to obstawiam 90% na lambde, z wlasnego doswiadczenia gdy zalalem sierre pod korek i na baku zrobilem 300km ... spalanie bylo w okolicach 22 litrow przy 2litrowym silniku. najlepiej jak by ci ktos sprawdzil czy dziala lambda w ramach testu mozesz sprobowac ja odlaczyc calkowicie i zobaczyc co siie bedzie dzialo ale co do strzalow to ci niepomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 W poniedzialek pojade podlaczyc do komputera, moze cos sie wyjasni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulik4 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 sprawdzałem wszystkie węże od krokowca, jeden był pęknięty,naprawiłem i jakby troche sie polepszyło ale to jeszcze nie to. Bez komputera chyba sie nieobejdzie. Ja też stawiam na sonde lambda. U mnie w mieścinie podłączenie pod kompa kosztuje 110zł i chyba też podjade bo szkoda czasu siedzieć w garażu godzinami i nic niezrobić. Importer, jak podjedziesz na kompa to napisz jak po diagnozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 ...tak tylko nawiąze do tematu podpięcia pod komputer poruszonego w poscie...to straszne zdzierstwo 110zł!?!?!? jakaś paranoja a czasami ten komputer jest bardzo potrzebny...diagnoza + kasowanie błędów + kasowanie inspekcji zapłaciłem 30 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 jeden był pęknięty,naprawiłem Ja proponowalbym wymienic. Jutro jade na komputer i dam znac co wyszlo. Ja place za to 50 zl. Bede pisal na tym temacie, ktory podalem, bo nie chce pisac na dwoch tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi