///M3 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam mam pare pytań co do e34 525 192km mianowicie od czasu do czasu słysze w srodku 3 gongi ( nic nie wyswietla na komputerze ) nie wiem o co jej chodzi wiec jade dalej czy ktoś wie gdzie u mnie jest silniczek krokowy ? i czy mozna go wyczyscic jak podkrecic obroty na wyższe bo ta śrubą co w kazdym innym aucie sie nie da poniewaz jest zabudowana jak narazie tyle pytań wiecej nie pamietam , jak sobie przypomne to zapytam wlasnie... kto kasuje inspekcje ?? bo mam juz pomaranczowa i czerwona lampke ?? ogolnie jestem zadowolony z niej to moje pierwsze R6 2.5 w BMW i jestem zadowolony jest dynamiczna pięknie mruczy i nawet duzo nie chlipie podtlenku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobiszonn Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Kasowanie inspekcji W samochodach tej marki występują dwa wskazania serwisowe sygnalizowane na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu. Są to wymiana oleju oraz przegląd okresowy. W miarę upływu czasu lub po danym przebiegu, na linijce gasną lampki zielone, potem zapala się żółta, a po niej czerwona. Wymiana oleju 1. Podłączyć kontrolkę pomiędzy zacisk 7 w gnieździe diagnostycznym a masę pojazdu. 2. Włączyć zapłon. 3. Odczekać 3 sekundy, aż zapalą się wszystkie zielone lampki. 4. Wyłączyć zapłon, odłączyć kontrolkę. Przegląd okresowy 1. Podłączyć kontrolkę pomiędzy zacisk 7 w gnieździe diagnostycznym a masę pojazdu. 2. Włączyć zapłon. 3. Odczekać 12 sekund, aż zapalą się wszystkie zielone lampki. 4. Wyłączyć zapłon, odłączyć kontrolkę. Pozdrowienia. Mario [ Dodano: 23 Listopad 09, 11:51 ] co do tego gdzie jest silniczek krokowy to wejdz na strone http://www.realoem.com/bmw/select.do w odpowiednim polu wpisz ostatnie wymagane cyfry nadwozia wyskoczy ci twój model auta i jaki typ silnika z rozpiska czesci gdzie one sa . powodzenia [ Dodano: 23 Listopad 09, 11:54 ] a te 3rzy gongi to chyba jak temperatura na zewnątrz spadnie ponizej jakiejs wartosci ostrzeżenie przed śliską nawierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 3 x pik to jest sygnał zegarka(15 sekund przed pełną godziną) 1 x pimm to komunikaty z OBC i m.in. temperatura <3st.C Śrubka zabespieczona po to żeby nią nie kręcic i tam nie grzebać:)bo za wolne obroty odpowiada silnik krokowy,ktory w tych silnikach jest pod kolektorem ssącym Jest połączony z dwoma przewodami powietrznymi i oczywiście z wtyczką elektryczną Co do realoem i szczegółowej lokalizacji krokowca to tam rozpoznasz tylko jego wygląd bo na tych rysunkach jest odsunięty tak by był czytelnie opisany a w rzeczywisjości jest w chu...ym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 ahaaa w sumie nie wiem kiedy to pika musze zwrocic uwage tylko jak podkrecic obroty ??:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 tylko jak podkrecic obroty ??:> kolega wyżej ci pisał wolnymi obrotami reguluje silniczek krokowy-regulator biegu jałowego on jest odpowiedzialny za wolne obroty w tych silnikach nic się nie kręci napisz jeszcze co ci się dzieje z obrotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 tzn są za niskie za na tej kresce miedzy 1 a 0 a nawet czasami ponizej na LPG rowniez takie są a to czasami potrafi przygasic auto... na gazie nie szaleja obroty i na PB tez nie. wymieniac silnika krokowego nie bede bo mam ich 5 !! 4 od gazu i jeden od silnika wiec nie ma bata ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Obroty powinny być przy rozgrzanym silniku stałe-ok.750-800.Jakiego bata nie masz??Wyczyść tego kroka i będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 widze ze cięzko sie do niego dostac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 widze ze cięzko sie do niego dostac ;/ Dla chcącego nic trudnego :mrgreen: [ Dodano: 24 Listopad 09, 00:29 ] wlasnie... kto kasuje inspekcje ?? bo mam juz pomaranczowa i czerwona lampke ?? Jak boisz sie na kabelki/ na krótko, to jestem w posiadaniu "pałki" serwisowej- więc mogę Ci pomóc- też Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 ile kolego to bedzie $$ umowimy sie tam na biskup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Groszowe sprawy- aby jakieś piwko na wieczór było 603/52 24 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 od czasu do czasu słysze w srodku 3 gongi ( nic nie wyswietla na komputerze ) Jezeli swieca sie na wyswietlaczu zegarka litery "ME" to beda 3 gongi przed pelna godzina, mozesz to wylaczyc wciskajac przycisk "MEMORY". widze ze cięzko sie do niego dostac ;/ Nikt nie mowil, ze bedzie lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 3 gongi są 10sek przed pełną godziną- u mnie tak jest dzis to specjalnie sprawdziłem. 1 lub 2 (nie pamiętam już ) znaczą że temperatura jest niska (+3)- może byc ślisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 aaaa to ładne buty bo sie wystraszyłem o co jej kaman z tymi 3ma gongami zadnego komunikatu nic... co to autodestrukcja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi