bobiszonn Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam ma pytanie gdzie mam szukac czujnika przepustnicy i jak sie do niego dostac domyslam sie ze jest gdzies przy przepustnicy. Silnik M40 jak sie go reguluje czy da rade wymontowac przeczyscic?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Czujnik położenia przepustnicy jest zamontowany pod przepustnicą. Do ośki przepustnicy jest przymocowana dźwigienka, która to informuje ECU czy jest otwarta czy nie. Przepustnicę masz dokładnie pomiędzy parami rur kolektora dolotowego. Czujnik (właściwie przekaźnik) jest pod spodem. Przy wyłączonym silniku jak poruszysz przepustnicą to powinieneś słyszeć "klick". Czyli stany Otwarta/zamknięta. U mnie pomogło zalanie WD-40 i poruszanie przepustnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobiszonn Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 a jest tam jakas wtyczka czy nie ma z przewodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jest wtyczka pod spodem. Taka z drucikiem blokującym - prostokątna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobiszonn Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 a kojazysz czy na zamknietej przepustnicy jest zwarty czy rozwart czy to działa jak potencjometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA318mospid=47436&btnr=13_0364&hg=13&fg=15 Nr 2 na rysunku. U mnie w m50 działa na zasadzie potencjometru a w m40 nie wiem czy też czy tylko sygnał otwarcia lub zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Chociaż osobiście to rozbierałem to niestety nie wiem czy powinien być zwarty czy też rozwarty. Nie wpadłem na to żeby to pomierzyć :shock: [ Dodano: 16 Listopad 09, 17:14 ] Jeśli chcesz to możemy się spotkać i powiem Ci wszystko co wiem o M40. Widzę że ostro sam działasz przy swojej Buni także jak coś to pisz. Adres i telefon już znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi