Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

525 tds jak to wzmocnić

Rekomendowane odpowiedzi

nie, turbina jest ok, auto jedzie tak jak powinien jechać tds, ale ja chce coś więcej, po chipie nie zacznie jechać od zera, a ja chce żeby było zrywne, a tds jedzie jak nabierze min 2000 obr, a 2.5 TDI jak wciśniesz pedal na postoju to miesza kapciami od startu a nie dopiero jak się wkręci...

a tds jedzie jak nabierze min 2000 obr

każdy silnik idzie dopiero z takich obrotów, a turbo w szczegolności

jak zacznie pompowac turbina.

TDS ma w serii 143KM i 260nM

po wirusie teoretycznie powinno być 173Km i 330nM wiec znaczna róznica i powinno cie satysfakcjonować :wink:

tak własnie myslalem, dać większe cisnienie... ale... nie wiem jak zniosą to tłoki bo słyszałem że nie są kute... czy E39 2.5 tds wersja 163KM ma kute tłoki, może da się to jakoś pozamieniać???, ktoś może wie ile udaje się bezpiecznie wycisnąć z tego silnika??? wiem że to satry cep, ale fajnie mi się tym jezdzi i w przeciwieństwie do aut które miałem wcześniej nie musze płacić characzu w postaci AC które nie jest małe...

jezdiziłem E34 TDS w kombi przez jakieś 15minut :lol: i mi się podobało, auto miało 100tys km 95r, naprawde stan idealny i fajnei to chodizło.

Nie kombinuj z tym silnikiem, bo one sie lubią grzać i głowica kleka, niech wypowiedzą sie ci co sie bardziej odemnie znają może, lub ci co mają TDS'y.

Nie chce cie obrażac, ani zniechęcać, ale taki cytat przytocze:

"Te silniki 2,5 TDS to stare kondony...jeszcze na komorach wstepnych z wtryskiwaczami czopikowymi. Nie ma tam mowy o wtrysku bezpośrednim. Stary kondon ubrany w elektronikę "

to są słowa kogoś kto ma naprawde ogromne pojęcie w tunignu diesla.

Mozliwe ze bedem mial do sprzedania boxa do tdsa 2.5 firmy alpin. Jest to box niemiecki z TUV mialem go zamontowac do siebie ale niestety inne wydatki... podwyzsza on moc na ok 155 km ze 143 seryjnych i moment z 260 na 312 .Jezeli przyrost mocy nie powala to nm daja juz wyrazna roznice jest to lajtowy stage wiec nie bedzie ci katowal silnika...

A co do silnikow tds to sa rozne opinie... niektorzy robia na 170 km i przejezdzaja duza liczbe km bez problemu... jedne normalnie wytrzymuja 500tys inne siadaja po 250... nie ma zasady

jak cos to pisz...box4tc.jpg

chiptuning81mk.jpg

box w niemczech kosztuje 600Euro chce duzo duzo mniej

tu stronka gdzie trza wpisac model i marke

http://www.motortuning.de/intern/alpin_fahrzeugauswahl.php

a tu o boxach alpin firmy

http://www.auto-kaiser-oberwihl.de/Tuning/leistungssteigerung.php

dzięki ale, chce coś mocniejszego, interesuje mnie 175km jak ktoś ma w dobrej cenie to kupie..., i jeszcze jedno czy pasuje turbina od 2.5d e39 do 2.5tds, bo moją słabo słychac pewnie jest już słaba, i jeszcze jedno czym rózni się turbina do tds e34 gareta od zwykłej, bo ja mam zwykłą a widziałem że zdażają się gareta... dzięki pozdrawiam bmw maniaków

Gość skasuj
ja gwizdu nigdy nie słyszałem, musze się tym zająć... ma ktoś z poznania tds-a e34 może mnie przewiezie... nie jechałem nigdy innym...

Przewaznie nie slyszac turbiny , ma sie ja do regeneracji lub na smietnik :)