2fast4you Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam jestem tu nowy wiec skromnie tylko zapytam:) od tygodnia mam 318i z 89r z przebiegiem 177tys a pytanko nastepujace czy 8l/100km w tym aucie jest mozliwe???? poniewaz staram sie jezdzic naprawde delikatnie zmiana biegow przy 2,5tys obrotow max speed 100km/h (prawie jak dziadek:)) a pomimo tego pali mi dyche czy to normalne??? ps pozatym auto jest gitara z gory dziekowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 te 177 k to można miedzy bajki włożyć, chyba że udokumentowane ale to też nie daje gwarancji, pytasz ile pali, akurat mam takie w mieście jeżdżąc spokojnie 9-10 w mieście - czasem pozwalając sobie na małe co nieco :mrgreen: , na trasie trzymając koło 120 jakieś 7,5-8 l/100 km to moje, jak innych niewiem, spalanie zależy od wielu czynników, powymieniaj co trzeba - w skócie płyny, świeczki, kable, aparat zapłonowy ( wiem tam nie ma czyli: kopułkę i palec) ale jeśli potrzeba oczywiście, raczej nie przesadzaj z niskimi obrotami bo maltretujesz silnik, międzi 1800-3000 jest w sam raz do spokojnej i oszczednej jazdy, oszczędnie nie znaczy na min. obrotach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2fast4you Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 dzieki wielkie posmigam sobie jeszcze i policze jak to mniej wiecej wyglada jezeli za 30zl zrobie 100km w trasie i z 70 w miescie to moim zdaniem nie ma sensu wstawiac gazu bo slyszalem ze to dopiero lipa (wystrzaly, regulacje) jezeli sie myle=poprawcie mnie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proper1986 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Pozdro dla piotra bo dobrze prawi :mrgreen: dać mu piwa bmw_beer <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 70 w mieście ( czyli ok 17 litrów ) :shock: :shock: to chyba jak bedziesz jeździł między 4000-6000 obr - ale i w to wątpię, przy spokojnej jeżdxie koło 10 /100km więc ponad 40 zeta na 100 km, a gazu nie radzę osobiście :evil: więcej kłopotów i wydatków niż zysku, chyba że trasy po 10 000 km miesięcznie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja mam gaz i nie narzekam.zrobiłem juz na nim około 40.000 i wszystko gra.wybuch miałem tylko raz i to ze swojej winy,poza spadnietym antywybuchem nic się nie stało.wszystko zależy GDZIE MONTUJESZ :mrgreen: p.s. no i gdyby nie gaz to bym na spoty nie przyjeżdżał :roll: :mrgreen: hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2fast4you Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 hahaha chodzilo mi o to ze za 30 zlocisza zrobie 70km w miescie przy spokojnej jezdzie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2fast4you Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 pytanie do lazika <bmw_2> moglbys cos wiecej powiedziec o swojej instalacji lpg?? jaka firma?? jaka cena?? jakie spalanie?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 pytanie do lazika <bmw_2> moglbys cos wiecej powiedziec o swojej instalacji lpg?? jaka firma?? jaka cena?? jakie spalanie?? pozdrawiam instalacje mam el-pigaz [tak chyba sie to pisze :mrgreen: ] mam najzwyklejszą bez komputera zapłaciłem za nią 1400 zeta w listopadzie 2004.najważniejsze jest jednak to jak jest zamontowana i wyregulowana.butlę mam 60l wchodzi do niej około 50-52 litry gazu. spalanie w trasie 9,5-10 a po wsi 12-12,5[dystanse często nie większe niz 5km].chodz moja żona jak jeżdziła to wyszło jej 11l. :wink: .jakbyś chciał zakładać to najpierw proponuje ci się dokładnie zorientować które z warsztatów w twoim terenie robia to dobrze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2fast4you Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 siemanko panowie rezygnuje z gazu znalazlem benzynke za wschodniej granicy za rozsadne pieniazki :lol: i wychodzi prawie jak na gazie tylko bez zbednych regulacji pozdro dla lazika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi369 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 ..jak chodzi o LPG to polecam firmę AGAZ na terenie autogiełdy we Wrocku ul.Gnieżnieńska ..zamontowana tam instalacja w mojej babci hula od 4 lat bez zarzutu ale nie jest to BRC bo z tymi instalacjami miałem same problemy w poprzednich BMkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi