AWV Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Mam problem bo nie mogę otwierać drzwi kierowcy. Zamek działa, ale podnosząc klamkę (od środka i z zewnątrz) nie stawia żadnego oporu co w rezultacie owocuje wsiadaniem od strony pasażera - a jak wiadomo to nic fajnego . Nie miałem nigdy podobnego problemu i nie wiem od czego zacząć... Czy jedynym ratunkiem jest zmiana zamka, czy może wystarczy jakoś odczepić boczek od środka (bo drzwi nie otworzę) i "coś tam zrobić" ? ps. Auto to e36 Coupe. Z góry dzięki za rady uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Czy jedynym ratunkiem jest zmiana zamka, czy może wystarczy jakoś odczepić boczek od środka (bo drzwi nie otworzę) i "coś tam zrobić" ? tak bydzie najlepiej bo grzebać śrubokrętem we wkładce to troche lipa :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Spryskałem klamkę (zamek) ile dało rade z zewnątrz WD-40. Po 10 min zamek zaczął chodzić. Po ok. 3 tyg klamka zaczęła znowu się przycinać (nie odbijała do końca za każdym razem, ale zamek działał) i dostała kolejną dawkę WuDeka - jak na razie chodzi bez zarzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 WD 40 dobry na wszystko:)Mi też pomógł z przycinającym sie zamku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi