8507tomek Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 mam problem z wyjeciem filtra odkrecilem ta oslone plastikowa i filtr jas juz widac ale nie mozna go wyjac jest jakas blokada jak ja zdjac zeby wyszedl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 To silnik M52B20 jak dobrze rozumiem:) Uściślij czy widzisz juz wkład filtra po zdjęciu okrągłego dekla obudowy filtra czy widzisz obudowę z deklem. Na środku dekla jest śruba 13tka(odkręć do końca i wyciągnij-jest dość długa)Zdejmij dekiel razem z oringiem,widać wtedy gorną część wkładu filtra.Pociągając go do góry powinien zejść bez większych problemów.Na dole osadzony jest na takim malutkim niskim kołnierzu-nigdy nie mialem z tym problemu.Jak zakładasz nowy to gumką ktora wystaje na obwodzie otworu centralnego wkładu filtra celujesz by ładnie oparł sie na dnie i nie ma kłopotu bo wewnątrz jakby z dna wystaje rurka ktora wchodzi do odworka we wkładzie filtra i centruje go przy okkazji ale i tak dopiero dokręcanie śruby na deklu powoduje dobre dociśnięcie wkładu filtra. Może go zassało troche na tej gumce i kołnierzu ale nie powinno go aż tak złapać żebys jednym palcem nie mogł go wyciągnąć. Chyba,że ktoś wcześniej założył wkład nie od tego modelu silnika i na siłę nasunął go na tą rurkę to faktycznie może być kłopot z wyjęciem ale to tylko gdybanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 heh doskonale rozumiem ten ból. ja zrobiłem tak wziąłem kawał rury i zrobiłem dźwignię na kluczu bo inaczej nie chciał puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi