przemo_wrc Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Problem jest następujący instalka która posiadam to dream XXI... chciałem ja przełożyć do 3.0 V8 ponieważ szkoda mi tej instalki. a ma regulacje sposobu montażu od 4 do 8 cyl. Wiem ze prawnie jest to chyba nie możliwe ale może ktos wie co i jak lub nawet gdzie....i mniej wiecej ile trzeba dac ( liczytu tu wyjecie obecnej instalacji z mojego auta. E34 sedan 2.5 24V do E34 sedan 3.0 V8) nie chce wydawać 4000 na nowa instalke jak ta jest bardzo dobra. z góry dzięki za pomoc bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 myślę ,że będziesz musiał trochę w bebechach pogrzebać.. z tego co wiem to 6 cylindrów do 6cylindrów bez modów wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniu141 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Przekładka instalacji jest możliwa. Sam montowałem jakieś miesiąc temu instalację do swojej e39. Pochodziła ona z e36 szwagra, który pożyczył auto kolesiowi, a ten mu je rozbił. W obu samochodach był ten sam silnik 2,0 i. Za przekładkę zapłaciłem 900zł, zamiast 3400zł, a i z rejestracją nie było problemu. Zawsze to parę groszy zaoszczędzone. <bmw_1> [ Dodano: 26 Październik 09, 10:25 ] Gdybyś chciał info kto i gdzie, napisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 chciałem ja przełożyć do 3.0 V8 ponieważ szkoda mi tej instalki. a ma regulacje sposobu montażu od 4 do 8 cyl. kolego te sterowniki może i mają na 8 cylindrów ale ten co masz w swojej 2.5 to pewnie jest na 6 cylindrów więc nie założysz go na 8 cylindrów! oznaczenie na sterowniku pewnie jest od 4do 8 ale to są osobne sterowniki - komputery a nie jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 26 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 aha ja myslałem ze wystarczy podpiąc te wtryski przeprogramoweac ten główny komputer i smiga... czyli mówisz ze koszt i wkładu bedzie wiecej?? myslisz ze to opłacalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 wiesz komp. jest nie ten plus wtryski masz za mało na dwa cylindry może i reduktor być zasłaby więc sobie policz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 27 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 byłem dzisiaj w warsztacie./ komp jest na V8 tylko ma zmieniony program. gościu powiedział ze 1000zł + wymiana szyny wtryskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniu141 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 A ile tam kosztuje taka nowa instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 komp jest na V8 tylko ma zmieniony program gość ci wciska kit nie może mieć zmienione go programu żadnego tylko jak już we V8 może wtryski chodzą po 2 szt ale nie powiem ci dokładnie więc tam można założyć komp. od 2 cylindrowego tylko że takiego niema napewno nic nie zmieni programem tylko podłaczy inaczej i bedzię pewnie chulało ale to nie jest dozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Więc tak: gościu powiedział ze zakłada nowa szyne wtryskowa po 4 wtryski na strone.i do tego ma program do sterowania tego kupmputera na 8 garów... prawda to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Więc tak: gościu powiedział ze zakłada nowa szyne wtryskowa po 4 wtryski na strone.i do tego ma program do sterowania tego kupmputera na 8 garów... prawda to ? listwy na 8 garów to pewnie ma bo dwie listwy po 4 cylindry ale napewno nie ma programu żeby zmienić z 6 na 8 cylindrów bo to jest całkiem inny komuter on ma w sobie sterowanie na 8 cylindrów! także pewnie jakiś myk z tym :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 nie znam sie na tym wiec nie mówie nic:) zobaczymy... jak załozy i bedzie jechac dobrze to ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 tak z innej beczki jaki rozmiar dusz trzeba zrobic do 1,8is?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi