mat Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Witam! Jak w temacie czy ktoś przerabiał oraz czy macie jakieś uwagi co do zrobienia tego. Chcę to zrobić sam jeżeli nie jest to nad wyraz skomplikowane. Czekam na odpowiedź kogoś kto to robił. Ew. jak macie jakiś warsztat ,który zrobi to tanio i dobrze to piszcie na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 ściągasz osłony visco rozłączasz przewody cieczy w automacie piszą żeby odłączyć przewody od chłodnicy oleju (nie wiem jak to wygląda, ale jeśli nie jest to konieczne to bym nie odkręcał, nie może się tam dostać syf, no i później trzeba sprawdzić poziom i uzupełnić) odchylasz górne zatrzaski wkrętakiem i chłodnica wychodzi do góry składasz z powrotem zalewasz odpowietrzasz i cieszysz się nową chłodnicą i tym że zrobileś to sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Należy zdemontować osłone wiatraka(dwa plastikowe "gwoździe"w górnych rogach,w dolnych poprostu sa "haczyki") Dobrze jest zjąć plastiki zasłaniające lampy w komorze silnika. Wiska nie ściągaj-nie ma potrzeby.Zdejmij sobie tylko łopatki wiatraka żeby nie uszkodzic chłodnicy przy wkładaniu.0dkręć wszystkie przewody wodne(poczekaj aż zleci płyn).Odepnij czujnik.Podważ i zdejmij gorne zatrzaski/uchwyty i wyciągaj do góry. Przy zakładaniu zwróc uwagę by chłodnica dobrze oparła się na stopkach(dolne rogi chłodnicy) i przy zakładaniu osłony wiatraka dobrźe załóż dolne jej haczyki. Podpinasz węże,zalewasz płyn,kontrola i odpowietrzanie. Polecam chłodnice Nissens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 też słyszałem ,że te chłodnice są dobre i taką mam zamiar zamontować. dzięki Panowie za pomocne informację <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Aha Mat, Ze starej oryginalnej chłodnicy wykręć zbiornik wyrównawczy(przyda sie w razie "W") i odpowietrznik(oryginalny znacznie lepiej wygląda pod względem odpowietrzania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi