christiano80 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 witam,niedawno mialem problem z aku a teraz to:problem polega na tym ze gdy wciskam gaz na wysokie obroty pod sama kreske cos sie zaczyna dziac,auto dostaje drgawek i traci moc i zachowuje sie tak juz caly czas niezaleznie od obrotow,wszystko znika gdy zgasze silnik i uruchomie ponownie jezdzac bez szalenstw nic sie nie dzieje, a dzis znow w momencie gwaltownego przyspieszania sie to stalo,co to moze byc?mial ktos taki przypadek?poradzcie cos..z gory dzieki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Hejka, Jedź podłączyć Bunię do kompa. Może być problem z czujnikiem położenia wału. Po wyłączeniu silnika komputer ładuje z pamięci program i wszystko działa. Przy gwałtownym przyśpieszeniu czujnik może gubić parametry pracy i komp odbiera niewłaściwe sygnały z czujnika. Pamiętaj że czujnik może mieć trzy "stany" działa, nie działa, czasami działa ale nie zawsze trzyma parametry. Przerabiałem więc wiem. Czujnik przy "gwałtownym obciążeniu obrotowym" może gubić swoje parametry i dlatego jest problem. KOMP KOMP KOMP Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Podpisuje się pod tym co napisał Kolega wyżej. Jeśli czujnik to tylko nówke, ja za Bosha dałem 200zl. Różnica odrazu odczuwalna po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi