woz Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam Mam w e34 wg tabliczki przy drzwiach na felgi 15, sugerowany profil opony 225/60 r15. Akurat mam w garazu w bardzo dobrym stanie opony zimowe 195/60r15. Czy ktos wie o ile cm taki profil moze byc nizszy od tego sugerowanego? 1cm? gora 2cm? Nie ukrywam ze nie usmiecha mi sie kupno nowych opon zimowych teraz, a skoro mam w bardzo dobrym stanie 195/60 r 15, chcialbym wiedziec o ile bardziej bede "lowriderem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Różnica średnic podanych kół wynosi 36 mm Różnica wskazań prędkościomierza: plus 5.5 % (Nowe koła mają mniejszą średnice i obracają się szybciej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 14 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 czyli nie musze kupowac nowych opon, bede mial obnizona fure i bede szybciej jezdzil. Lepiej byc nie moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni8808 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 a jakie szły w serii do 740 e32?? mam założone 225/65 16 i wygladaja ok jak zaloze 15 to jakos dziwnie bedzie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Zakładaj i lataj na nich, różnicy wielkiej jak to kosa napisał nie będzie, a i tak w mieście z biskupina na hallera i powrót można "latać" max 50km/h w korkach, a w nocy 60km/h bez korków :lol: A przekroczenie prędkości do 5% jest w normie ( przynajmniej niemcy), nie wiem jak polska :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Fajny programik Lucius, A teraz pytanie: czy da sie ustawić wskazania prędkości do nowych kół? Wiem że jak złotówy jada na legalizacje to zakłądaja inne kółka- żeby klient więcej płacił. Np jedzie na 18, a lata po wrocku na 16 która więcej razy się obraci niż 18 na tym samym odcinku.- niby więcej kilometrów robi :? - mowa o tych z kasą. Dlatego jak musze to jade tą "nie legalną" bez kasy- przez telefon kwote ustalasz sam i zawsze mam taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 z taksówkami potwierdzam z pewnych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 mi tam nawet felgi nie pomogly jak jechalem w nocy spod opery na biskupin Audi a8 fele chyba z 20 cali z panem w gustownym dresie...chwilowa przejazdzka 68zl tak to juz jest z taxi we wrocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 ale się chociaż gablotą niezła przejechałeś :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Płaci się za prestiż na ulicy, mnie na to nie stac więc zwykła vectr mnie ostatnio wozili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi