Dyziu Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 a w m banku trzeba mieć chyba konto?? jak założę specjalnie dla OC to co wtedy?? nie chciałbym z tego konta korzystać bo mam w bzwbk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 a w m banku trzeba mieć chyba konto?? jak założę specjalnie dla OC to co wtedy?? nie chciałbym z tego konta korzystać bo mam w bzwbk.... nie wiem . Ja miałem wiec takiego pytania nikt mi nie zadawał i ja nie zadawałem. Ale chyba trzeba , bo jak spłacam co miesiąc ratę za całość która oni za mnie założyli za rok... wiec taka umowa kredytowa gdzie automatycznie mi ściągają z konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ostatnio sam na własne życzenie przewaliłem się na 250pln, ubezpieczenie z Daytony mi wychodziło 30.09 więc zadzwoniłem 23.09 do Liberty z pytaniem jaką mają ofertę, auto ubezpieczone było poprzednio w PZU za 623pln za rok i podobnie wyliczyli mi w Liberty teraz, konsultant z Liberty w ostatnim zdaniu przypomniał mi też o konieczności wypowiedzenia w PZU na jeden dzień przed końcem... Podziękowałem kwitując że pamiętam... Cholerny tydzień minął mi jak jeden dzień i 30.09 obudziłem się z ręką w nocniku, zapomniałem wypowiedzieć i musiałem ubezpieczyć w PZU za 880pln ! Jestem z siebie strasznie dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N0name Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Mbank - BMW 740 -aktywne konto+ kontynuacja OC - 580zl na rok (w cenie max.opcja NW i jakis tam polis dodatkowych) Potwierdzam ze dla klientow Mbanku jest naprawde promocyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Panie i Panowie ja ubezpieczam swoje auta u gościa który ma multi agencje ubezpieczeniową w miejscowości Kobierzyce, z tego co wiem to działa również we wrocku ale biuro ma w Kobierzycach Powiem szczerze że wyliczałem składki u różnych agentów i nikt nie miał taniej W zależności od marki auta ubezpieczenie były u różnych towarzystw ponieważ dobierał OC i AC tak aby było najlepsze Oczywiście myślę że pewnie można znaleźć coś tańszego Ale ja się do niego przekonałem już dawno i nawet nic innego nie szukam Dla chętnych mogę podac jakiś kontakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 w Mbank ubezpieczenia sa tylko i wyłącznie dla posiadaczy kont w tym banku,ostatnio tez przerabiałem najkorzystniej wyszło mtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Potwierdzam ze dla klientow Mbanku jest naprawde promocyjnie Nie zawsze Poprzednie spotkanie z mBankiem opisałem w poprzednim poście. A teraz sytuacja z dzisiaj: Dzwoni nieznany numer - oczywiście mBank. Gadka-szmatka czyli podawanie danych na temat samochodu (parę razy zastanawiałem się, czy gość mnie słucha?) i za moją za OC i NNW wyliczyli mi 590 zł w HDI bo są niby ich partnerem i taniej nie będzie. Parsknąłem śmiechem [K]onsultant, [J]a K: Czy w takim razie, przedstawiona przeze mnie oferta jest interesująca? J: Jest zabawna, ale nie. K: Czy mogę spytać dlaczego? J: Już Pan spytał K: ... J: Tak się składa, że wczoraj byłem w HDI i mi wyliczyli 470 zł, więc dziękuję - postoję Wniosek? Gdzieś tu się ukryła czyjaś prowizja jak mniemam, bo u gości, którzy ubezpieczają w różnych agencjach w jednym miejscu (tak, jak to opisywał Mordulec) wyliczyli mi mniej a dodatkowo dorzucili Assistance za frajer. Moim zdaniem lepiej jest więc ruszyć swoje szanowne 4 litery i popytać, niż zdać się na internet, czy telefony Edytowane 8 Listopada 2011 przez Nobody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wniosek? Gdzieś tu się ukryła czyjaś prowizja jak mniemam, bo u gości, którzy ubezpieczają w różnych agencjach w jednym miejscu (tak, jak to opisywał Mordulec) wyliczyli mi mniej a dodatkowo dorzucili Assistance za frajer. Moim zdaniem lepiej jest więc ruszyć swoje szanowne 4 litery i popytać, niż zdać się na internet, czy telefony Dokładnie tak to wygląda jak opisałeś Jak ubezpieczaliśmy BMWCorsę ostatnio to ta sama historia ubezpieczenie z Link 4 wyliczone poprzez agencję 700zł a to samo przez internet z tymi samymi parametrami bez pośrednio w Link4 wyszło 1200zł .... więc trzeba się targować i sprawdzać w różnych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 NIe krzyczcie, że nie w temacie, chcę Was trochę pocieszyć, tutaj są takie wybrane marki i modele aut, że ubezpieczenie ich to wydatek rzędu 3.5tyś.zł miesięcznie! 40tyś.zł na rok to lekka przesada nieprawdaż? Nie chcę wprowadzać w błąd, muszę spytać kumpla co to za model był, ale chodzi o jaguara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 NIe krzyczcie, że nie w temacie, chcę Was trochę pocieszyć, tutaj są takie wybrane marki i modele aut, że ubezpieczenie ich to wydatek rzędu 3.5tyś.zł miesięcznie! 40tyś.zł na rok to lekka przesada nieprawdaż? Nie chcę wprowadzać w błąd, muszę spytać kumpla co to za model był, ale chodzi o jaguara. Krzyczec mozna i jest o co, bo roznice w zarobkach wg mnie sa mniej wiecej takie jak w kosztach ubezpieczenia wiec pi razy drzwi wychodzi na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 mija rok jak wykupilem polise oc na gajowej, agencja przypomniala sie dzis. chyba porzadna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Ja ubezpieczam w Mbanku 550 zł wychodzi mnie oc+nw ale mam jeszcze dodatkowe ubezpieczenie na wypadek w którym uległbym uszkodzeniu na 100tyś. i razem w płaceniu kwartalnie środki z wcześniejszą informacją pobierane są automatycznie z eKONTA i całoś to rocznie 700zł. Można sobie dobrać wiele opcji holowanie,naprawę auta itp. fajna opcja... Dużo ubezpieczycieli ma różne warunki np różni się do zniżek/zwyżek wiek kierowcy,ile posiada się prawko,czy będzie kierował autem ktoś inny itp. i także biorą pod uwagę kody pocztowe miast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 niestety to prawda kody pocztowe miejscowości i szkodowość w tych miejsowościach ale i tak jako pierwsze jest brane marka pojazdu i pojemność,Potem ilu kierowców użytkuje i ile lat mają prawo jazdy' ja płacę w mtu za samo oc 450zł jak za ta pojemnośc (1900) to trochę chore nie licząc tego że mam maxa zniżek i w ogóle z innymi premiami za bezszkodowość i w sumie 70% zniżki to nawet nie chcę znać ile wynosi 100% dla początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 MTU nie dosc, ze jest drogie, to jeszcze jak przyjdzie co do czego to chyba gorzej trafic nie idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 MTU to porażka ceny maja jak PZU , a jeśli chodzi o wypłaty to dramat. Mojemu znajomemu za xenon lampę , zderzak , błotnik zapłacili 1700 zł po kosztorysie i interwencji adwokata musieli dopłacić kolejne 3000 zł jakby się człowiek nie upominał to byśmy jeździli wrakami. Ja pozostaje wierny tylko dwóm firmom PZU i Alliance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 MTU to porażka ceny maja jak PZU , a jeśli chodzi o wypłaty to dramat. Mojemu znajomemu za xenon lampę , zderzak , błotnik zapłacili 1700 zł po kosztorysie i interwencji adwokata musieli dopłacić kolejne 3000 zł jakby się człowiek nie upominał to byśmy jeździli wrakami. Ja pozostaje wierny tylko dwóm firmom PZU i Alliance. A jakie to ma znaczenie gdzie Ty jesteś ubezpieczony ?? Przecież jak ktoś przywali w Twoje auto i tak idzie z jego OC ?? czyli jak trafisz na kolesia z polisą MTU to co to zmienia , że Ty masz w PZU ?? OC szuka się najtańszego .... chyba , że piszesz o AC to wtedy inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A jakie to ma znaczenie gdzie Ty jesteś ubezpieczony ??Przecież jak ktoś przywali w Twoje auto i tak idzie z jego OC ?? czyli jak trafisz na kolesia z polisą MTU to co to zmienia , że Ty masz w PZU ?? OC szuka się najtańszego .... chyba , że piszesz o AC to wtedy inna bajka. Prawdę mówisz ale widzisz ja zawsze odszkodowanie biorę z PZU a robi się to tak. Wykupujesz pakiet AC+OC+NW na moja 320 wyszło 1890 zł na rok + masz o 20% podniesiona wartość pojazdu do 34.000 zł. Teraz w razie stłuczki i winy kolesia wzywam pomoc drogowa PZU i zgłaszam szkodę przez AC tym samym wszystko prowadzi mija ubezpieczalnia, a później ubezpieczalnia sprawcy pokrywa koszta mojej. Robi się regres na AC nie traci się przy tym zniżek i innych takich bajerów a kasy ma się 100% nie 40% jak toi płacą MTU, AxA, i inne badziewiaki. Naprawdę pewny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Prawdę mówisz ale widzisz ja zawsze odszkodowanie biorę z PZU a robi się to tak.Wykupujesz pakiet AC+OC+NW na moja 320 wyszło 1890 zł na rok + masz o 20% podniesiona wartość pojazdu do 34.000 zł. Teraz w razie stłuczki i winy kolesia wzywam pomoc drogowa PZU i zgłaszam szkodę przez AC tym samym wszystko prowadzi mija ubezpieczalnia, a później ubezpieczalnia sprawcy pokrywa koszta mojej. Robi się regres na AC nie traci się przy tym zniżek i innych takich bajerów a kasy ma się 100% nie 40% jak toi płacą MTU, AxA, i inne badziewiaki. Naprawdę pewny sposób. Super ... spróbuj wykupić AC na coś sprzed 2000 roku ... a cały temat jest o OC a nie AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 PZU nie ma wprowadzonego wieku auta jeśli chodzi o AC - nie trzeba próbować ale opłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 PZU nie ma wprowadzonego wieku auta jeśli chodzi o AC - nie trzeba próbować ale opłacić OK ... to jak będziesz się wiedział z jakimś agentem to zapytaj o wysokość składki AC za powiedzmy E36 328i powiedzmy z 97 roku i zapytaj o składkę np. na E46 328i z 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 za alliance dziękuje miałem z tą firmą do czynienia dziękuje mają bałagan i w ogóleprzez rok czasu walczyłem z nimi by udowodnić że samochód sprzedany a oni do mnie przysyłali pisma z groźbami sądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 E34t, wszystko jest zapisane w umowie. Jak masz do zaplacenia za OC w dajmy na to 3 ratach, to nawet jak po pol roku sprzedasz auto to musisz zaplacic za nie do konca roku, a dopiero pozniej piszesz pismo, ze prosisz o zwrot pieniedzy powolujac sie na umowe k-s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 OK ... to jak będziesz się wiedział z jakimś agentem to zapytaj o wysokość składki AC za powiedzmy E36 328i powiedzmy z 97 roku i zapytaj o składkę np. na E46 328i z 2002 Dokładnie Rozumiem wykupowanie AC na starsze auto, jeśli ktoś robi z niego perełkę - Bawarjan, Tazunio, Kosa i im podobni. Tylko niestety to się wiąże z niemal identycznymi stawkami, jak za auto dużo młodsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 a ja właśnie nie dawno płaciłem OC i jestem w szoku bo obeszłem wszystkie ubezpieczlnie i w PZU wyszło mi naj taniej moją bunię około 150 zł taniej ni w innych ubezpieczalniach za cały rok, ale żony Fiestę 1.1 w PZU już się nie opłacało bo około 80 zł więcej na rok niż w inych ubezpieczalniach, więc morał taki że duże pojemności to tylko w PZU:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Nigdy nie płacę oc na raty . Przyszło mi do za płacenia za następny rok a auto od 5 miesięcy było sprzedane i umowa sprzedaży była przyjęta i podbita w biurze w oławie (PKS)Aliance. a z ratami to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi