adm87 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam, i od razu przechodze do sedna, aktualnie w mojej e39 posiadam felgi 15" z letnimi oponami Barum Bravuris, felgi jak i opony są w stanie idealnym, opony przejezdziły niecałe 1 tys. km, praktycznie nowe, mam zamiar zmienic felgi na 17" jednak nie jestem pewny co do rozmiaru opon ponieważ auto mam obniżone i obecnie stoi na 205/65/15, nie wiem jaki rozmiar opon powinienem zastosować po zmianie felg na 17" aby wysokosc auta nie zmieniła się ??? A także druga sprawa poradźcie w jaki sposob mozna szybko upłynnić poprzednie felgi z oponami ? Pytam ponieważ aktualnie jestem za granicą, samochod stoi w polsce i po powrocie do kraju nie będe miał czasu na allegro i te sprawy, bardzo prosze o pomoc i wszelkie porady. z góry dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Powinienes miec tabliczke po wewnetrznej stronie drzwi od kierowcy, z roznymi opcjami felg. A obok konkretnego rozmiaru felgi odpowiednio dobrany rozmiar opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 adm87, umieść felgi na forum w dziale "Sprzedam części" (za dobrą cenę ), dopisz że odbiór po powrocie do Polski i się zobaczy czy pójdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 17/45/235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adm87 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 dzieki wielkie za pomoc:) kalkulator bardzo się przyda, najprawdopodobniej 215/50 lub 235/45 poradzcie jeszcze co do tej rożnicy która bardziej przydatna bo jeszcze ten dylemat mnie meczy... moje 15" jak najbardziej wystawie w dziale ,,Sprzedam" gdy tylko wróce, mniej wiecej za tydzień gdyż nie mam zdjęć przy sobie, są to oryginalne felgi BMW styl 31 na BMW RealOEM.com z oponami Barum Bravuris jak wspominałem wcześniej, a tak poza tym to nie mam pojecia po co kupiłem te opony skoro wiedziałem ze i tak zmienie felgi na 17", mogłem to zrobić od razu:/ heh niestety czasami tak mam, brak pomyślunku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 215 będą za wąskie do E39, bierz 235 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adm87 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ok chetnie założyłbym 235 ale nie wiem czy bedzie to dobry wybór, w samochodzie mam silnik 2.0 i 150 koni na taki cięzar samochodu i takie opony to wg mnie bedzie troche duży opor, nie wiem mozę sie myle, poradzcie.. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 powiem Ci tak... na 100% nie odczujesz roznicy, a 215-ki na 17-tce beda wygladac smiesznie :wink: ps. mam w swojej e30 1.8 z tylu opony 235 i jest git 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adm87 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 podobnie myślałem, tak więc bede rozglądał sie za 235, dzieki wielkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-bmw Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 ja do swojej zakładam koła te co miałem na touringu tds tj. alpina 17" tył 255/45 przód 235/45, najpierw idą do roztoczenia (e34 ma piastę 72 a e39 74,1)a następnie będę je lakierował żeby odzyskały fabryczny blask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fankabmw Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 ja do swojej zakładam koła te co miałem na touringu tds tj. alpina 17" tył 255/45 przód 235/45, najpierw idą do roztoczenia (e34 ma piastę 72 a e39 74,1)a następnie będę je lakierował żeby odzyskały fabryczny blask Jaka masz szeroką felge? Moim zdaniem na tył profil 40, 45 bedzie za wysoki przy szerokości 255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-bmw Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 z tego co pamiętam to przód 8,5 cala szerokości felgi tył 9,5 cala, w e34 był ok 3 cm do rantu błotnika nawet z kompletem osób nic nie obcierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi