Tomaszeks_88 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam. w koncu znalazlem nie wyjacy most do BMW E30. Ale jego przelozenie to 4.10 czyli chyba od 2.0 ?? a ja mam 1.8 i mialem 4.27. Przelozenia sa teraz dluzsze (dluzej ciagne na biegu) oraz pewnie jest wieksze obciazenie dla silnika. i mam pytanko przez taka zmiane ile moze wiecej palic auto? sa to raczej nie zauwazalne roznice czy raczej znaczne typu np 1litr/100km?? Dla nie wyjacego mostu do BMW E30 uklon_bmw uklon_bmw uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 w 318i btyły stosowane mosty z przełożenem zarówno 4.27 jak i 4.10 masz trochędłuższe biegi ale większą Vmax co do spalania jakiejs wielkiej róznicy nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 W m10 byly chyba 4.27 bo to ten najslabszy 3.16i 1.8i 88rok. 102KM. Jesli niema jakies duzej roznicy w spalaniu to dobrze.... Tak przemyslalem i na trasie moze nawet mniej teraz palic bo na 5 biegu bedzie mial nizsze obroty niz kiedys:) <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi