Forest Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Mam do wymiany dolne sworznie wachacza (przód).Zdania są podzielone jeśli chodzi o wymianę.Jedni twierdzą,że w E46 sworzni nie da się wymienic,inni odwrotnie.Lemforder są po 650 zł sztuka (teoretycznie z niewymialnymi sworzniami) ale znalazłem też MEYLE HD po 450 zł w których sworznie są wymienne i można je bez problemu dokupic.Ma ktoś z Was jakies doświadczenia z tymi wachaczami?Jeśli zdecyduję się na Lemforder to obie strony razem z tulejami to kwota 1600zł,natomiast Meyle 1200zł.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Da się wymienić i można kupić zamienniki. Jednak mało który mechanik się tego podejmuje bo jest z tym sporo zabawy. Raz z kolegą robiliśmy e46 na sworznie i drugi raz żaden z nas by się tego nie podjął. Jest problem z wyprasowaniem starego i wprasowaniem (tak aby go nie zmiażdżyć) nowego. Jednak jak ktoś już to weźmie na warsztat to będzie jego problem. Najlepiej ustal cenę z mechanikiem przed wymianą :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dobra,zamontowałem sworznie i tuleje Meyle HD (wzmacniane).Zobaczymy jak będzie się to spisywac.Narazie jest OK,przynajmniej kiera mi nie napierdziela przy hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi