woz Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam! Kupe lat Mam pytanko. Moja e34 v-osemeczka czesto jak sie nagrzewa, brzmi jak terenowy diesel, czyli doslownie jak jakas cholerna ciezarowka albo autobus. Czy to jest typowy dzwiek sprzegla wiskowego? Jakis koles mi podsunal, ze tak akurat brzmi jak jest nagrzane (np w beemkach i mercedesach). Jak jest zimne, to chodzi rewelka, muzyka dla uszu, a jak sie dziad porzdnie nagrzeje, to chodzi jak brata navara w dieslu. Czy to normalka? Help, bo az V8 odechciewa sie jezdzic czasami.. Jak bede mial mozliwosc dodania pliku dzwiekowego to wrzuce tutaj, zebyscie dokladnie wiedzieli o co mi chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 To raczej normalka , chodzi jak startujący odrzutowiec jak sie załącza viskoza u mnie raczej rzadko sie wlącza ale czasem stojac w korku to jak najbardziej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ale wiesz, ze to odbiera przyjemnosc jazdy V8. Bo to przede wszystkim chodzi o ten dzwiek.. Czyli nie mozna niczego z tym zrobic? Bo niezalezne od tego co sie z wydechem zrobi, to jaki dziwek z rury to jedna rzecz, a jaki spod maski to druga.. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ale wiesz, ze to odbiera przyjemnosc jazdy V8. Bo to przede wszystkim chodzi o ten dzwiek.. Ale na ile Ci sie załacza to wisko ? u mnie raczej nie trwa to wiecej niz 1-2 minuty pozniej wraca do normalnych obrotów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Nastepnym razem zobacze, ale troche dluzej chyba. No nic, trzeba albo muze wlaczyc glosniej albo sie uwalic piwskiem przed ruszaniem i juz :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ja u siebie w R6 to nawet lubie moment załączania się viskozy i to tak jest jak pisze Mordulec-odrzutowiec. No ale ,żeby wiskoza chodziła jak diesel/ciężarówka? To w v8 tak dziwnie nakładają się dzwięk silnika i załączona viskoza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 To w v8 tak dziwnie nakładają się dzwięk silnika i załączona viskoza???? U mnie silnika do 3tys prawie nie słychac w kabinie przy zamknietych szybach wiec visko moze przez chwile zagłuszyc jego prace , ale tak jak pisałem u mnie załączenie wiskozy trwa góra 2 minuty potem wraca do normalnych obrotów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 U mnie jak sie wiskoza właczy, lato+temp+korki+klima wł to huczy przy dodaniu gazu jakby tam co najmniej 8 garnków było, no i strasznie mi sie to podoba :mrgreen: Jeden wielki HUK :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi