komar49 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Mam pytanie Czywymienial ktos uszczelniacze zaworowe bez sciagania glowicy w E39 2.0I? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jeśli jesteś cyknięty to da się mój znajomy potrzebuje właśnie instrukcji jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Można to zrobić, ale nie każdy chce się tego podjąć. Większości majstrom nie chce się bawić, więc lepiej zwalić głowicę. Ale wtedy dochodzą koszty planowania, uszczelek. Mój dobry znajomy mechanik w mojej zrobił to bez wyjmowania głowicy. Jedyny koszt to gumki i uszczelka pod dekiel zaworów. Z tego co podpatrzyłem dorobił sobie podpierak, którym blokował zawór. Ja natomiast na jego komendę przekręcałem wałem , kiedy zawór podniósł się on wymieniał uszczelniacz. Jest trochę roboty, ale bez pośpiechu 3 godziny pracy i nie bierze oleju. Opłaciło się.happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 tomasso ile kasuje twój kolega za wymianę uszczelniaczy w e39 albo razem z planowaniem głowicy jestem ciekaw jaki koszt bez części czyli robocizna i za planowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi